Eylemde oy kullanmanın ve sandığa sahip çıkmanın yurttaşlık görevi olduğuna vurgu yapılırken, 21 Haziran Perşembe cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin İzmir mitingine de çağrı yapıldı.

Açıklamayı CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu boynuna astığı davulla yaparken, İzmir Milletvekili adayları Tacettin Bayır, Nilay Kökkılınç, Zekiye Seda Sönmez, Konak İlçe Yöneticileri, Gençlik Örgütü, Kadın Örgütü ve Konak Belediye Meclis Üyeleri de katılım gösterdi. Açıklamanın ardından grup, Kemeraltı Çarşısı’nda  davul eşliğinde seçmenden oy isteyerek, AKP hükümetinin 16 yıldır ülkedeki tahribatlarını da hatırlattı.

Açıklamada Başkan Gruşçu: “24 Haziran seçimleri ülkemizin geleceği açısından çok kritik bir süreç Bu seçimlerin yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle iklimimin de sıcak olmasından ötürü bizler yurttaşlık görevlerimizi yerine getirmek üzere sandığa giderek oyumuzu kullanmak ve sandıklarımıza sahip çıkmak zorundayız.” diyerek sözlerine başladı.

 Gruşçu: ”Çünkü bu seçim adaletin, barışın, ekonomik refahın, dış politikadaki itibarımızı eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliğini yeniden tesis edilebilmesi ve temel hak ve özgürlerin ve demokrasinin ülkemizde yeniden vücut bulması için çok önemli bir seçim. Bu yüzden milletimizin bu seçime yüksek oranda katılması çocuklarımızın ve gençlerimizin aydınlık ve güçlü nesiller olarak yetişmesinin teminatı olacaktır.” sözleriyle konuşmasına devam etti.

“OY VERİRKEN VİCDANIMIZI YANIMIZA ALALIM”
Başkan Gruşçu oy kullanırken yapılması gerekenleri hatırlatarak: “Biz sadece bugüne değil geleceğimize ışık saçmalıyız. Geleceğimize güven aşılamamız, inanmamız ve sahip çıkmamız gerekir. O nedenle bu seçimde yanımızda kimlik belgemiz, seçmen kartımız ve oy pusulamızla birlikte

- Satılan fabrikaları, yapılan yolsuzlukları,

Kol kola gezdikleri besleyip büyüttükleri ne istediler de vermedik dedikleri terör örgütleri,

Şehitlerimize kelle dediklerini, maden işçilerimizi ölüme terk ettiklerini, iş cinayetlerini,

Çiftçimizin köylümüzün düştüğü dar boğazı,

Cinsel suçların yüzde 400 artması, ekonomik olarak geçinemedikleri için ailelerin dağılmasını ve 1000 odalı sarayın 1 dakikalık harcamasının asgari ücretle çalışan birinin 1 aylık emeğine denk gelmesini unutmayarak vicdanımızı da yanımızda götürerek oyumuzu kullanacağız. “ dedi ve ekledi “Değerli milletimizin vicdanıyla kullanacağı her bir oy, bu ülke için değerli ve kutsaldır.

VİCDANIMIZLA OY VERELİM, OY VERELİM, OY VERELİM
Kemeraltı Girişi’nden Havra Sokağına kadar yapılan yürüyüşte yer yer “Hak, Hukuk, Adalet!” sloganları atıldı. Kemeraltı esnaf ve ziyaretçileri de bu sloganlara eşlik edip, alkışlarla destek verdi. CHP İzmir Milletvekili Adayları Nilay Kökkılınç ve Zekiye Seda Sönmez   davulları devralarak slogan atıp çağrı yapmayı sürdürdü. Kemeraltı duyurusunun ardından Konak Merkez Seçim Bürosu’na ulaşan grup olaysız dağıldı.