Muğla’nın Bodrum ilçesinde 9 yıllık Mustafa Kocadon dönemi sona eriyor. CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında Kocadon’un 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde aday gösterilmesi reddedildi.CHP Parti Meclisi toplantısında Bodrum Belediye Başkanlığı için de oylama yapıldı. PM'nin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un adaylığına da onay vermediği ifade edildi. PM'nin onayından geçemeyen yerler, yeni yerlerle beraber gelecek Parti Meclisi toplantısında tekrar değerlendirilecek.

İYİ PARTİ İLE İŞBİRLİĞİ
İYİ Parti ile yapılan işbirliğinde kapsam dışı bırakılan Bodrum'da sürpriz yaşandı. Parti Meclisi üyeleri mevcut başkan Mehmet Kocadon'un yeniden aday gösterilmesini reddetti.CHP ile İYİ Parti arasında imzalanan ittifak protokolüyle, ilçelerde her iki partinin aday çıkaracağının netleşmesinin ardından, İYİ Parti Genel Merkezi, Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun'un ismini duyurmuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu, yaptığı açıklamada, "İYİ Parti olarak Bodrum'un hak ve hukukunu korumak, siyasi kaygılarımızın çok ötesindedir. Siyasi partilerin kararlarının da üzerinde bir kararın olduğunu akıldan uzak tutulmamalıdır. Bu nedenle bizi ilgilendiren asıl konu Bodrum'un gönül ittifakıdır" demişti. (Habertürk)