Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP genel merkezi belediye başkanları Afyon’da kampa aldı. Burada yapılan çalıştayda il ve ilçelerin sorunları masaya yatırıldı, çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlara bir dizi talimat verdi. Partinin ortaya koyduğu 7 ilkeye harfiyen uyulmasını istedi.

KONGRELE KARIŞMAYIN
Kılıçdaroğlu’nun bugün basına kapalı gerçekleşen toplantıda başkanlarda kongrelere karışmamasını istediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, “Farklı bir dönemden geçiyoruz. Sizlerden beklenti büyük. Kongrelerimizi zamanında yapacağız. Sizlerden istediğim, kongrelere karışmayın. Bu konuda yaşanacak olası tartışmalarda taraf olmayın. Bu dönem yeni bir uygulama başlatacağız. İl kongrelerine tek isimle gireceğiz” dedi.

İSMİ GENEL MERKEZ Mİ BELİRLEYECEK?
CHP liderinin bu açıklamasının ardından sürecin nasıl işleyeceği, il kongrelerinde “tek adayın” nasıl belirleneceği merak konusu oldu. 

İLÇE KONGELERİ DE TEK İSİMLE Mİ GİDİLECEK?
Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması büyük yankı uyandırdı. Akıllara, “İlçe kongreleri de tek isim mi belirlenecek?” sorusu akla geldi. Ancak CHP liderinin bu konuda herhangi bir açıklaması olmadı. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre genel merkezin tartışmalı yerlerde sürece müdahil olacağı belirtildi.

YÜCEL VE GÜMRÜKÇÜ YARIŞMIŞTI
CHP İzmir İl Kongresi 7 Ocak 2018’de gerçekleşmişti. Kongrede İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğini alan Deniz Yücel ile Utku Gümrükçü yarışmıştı. Yücel 355, Gümrükçü ise 239 oy almıştı. Kongre sürecinde partide büyük bir görüş ayrılığı yaşanmıştı.  

AK PARTİ TEK ADAYLA YAPIYOR
AK Parti, kurulduğu günden bu yana ilçe ve il kongrelerini tek adayla gerçekleştiriyor. Genel merkezden gelen heyetler teşkilat mensuplarıyla görüşüyor. Ardından belirlenen isimler genel merkezde değerlendirilip isimler AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuluyor. Kongrede aday olacak isimle ilgili son kararı Erdoğan veriyor.