Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran seçimlerinin ardından planladığı ancak olağanüstü kurultay tartışmaları nedeniyle askıya aldığı CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) revizyonunu, muhaliflerin imza girişiminin tamamlanmasının ardından hayata geçireceği konuşuluyor.
Hürriyet Gazetesi’nden Rıfat Başaran’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun, seçim sonuçlarının analizine yönelik başlattığı çalışmalar ve örgütten gelen talepler doğrultusunda, olağanüstü kurultay girişiminin sonuçlanmasının ardından köklü değişiklik için düğmeye basacak.

HEDEFTEKİ İSİMLER GİDECEK
Kulislerden edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun, özellikle aday belirleme sürecinde hedef tahtasına oturtulan isimleri ‘nadasa’ çekmesi bekleniyor. Görevden alınacak MYK üyeleri yerine, örgüt dengeleri ve hassasiyetlerini yerine getirecek, yeni isimler takviye edilecek.

YEREL SEÇİM YAPILANMASI
Kılıçdaroğlu’nun, 2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimlere yönelik bir A Takımı çıkarması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun, MYK’da yeni yüzlerle takviye ederken, bazı görev alanlarında ise birleştirmeler ve yeni bazı koltukların yönetim katına eklenmesinin planlandığı öne sürüldü.

İMZA GİRİŞİMİNDE KRİTİK HAFTA
Bu arada CHP’de muhaliflerin başlattığı olağanüstü kurultay için imza toplama girişiminde kritik haftaya girildi. CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında bugün toplanarak, son siyasi gelişmeleri masaya yatıracak. Toplantıda, muhaliflerin imza topmalama girişimi ve parti yönetiminin izleyeceği tutum da masaya yatırılacak.