CHP'de genel başkanlık yarışı başlıyor. Genel Merkez'e karşı kazan kaldıran Muharrem İnce, 'olağanüstü kurultay için imza toplayın' talimatını vermeye hazırlanıyor. CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, bir süredir delegelerden kurultay talebine destek vereceklerine dair "taahhütname" alan muhalefet cephesi, İnce'nin Ankara'daki ofisinde çalışmalarını sürdürüyor. Resmi imza toplama sürecinin ise pazartesi başlaması bekleniyor.
Parti tüzüğüne göre imza sürecinin 15 gün içinde tamamlaması gerekiyor. Yani 9 Temmuz'da ilk imza alınırsa 23 Temmuz'da imza toplama işleminin tamamlanıp Genel Merkez'e iletilmesi gerekiyor. Gerekli imzaların toplanması durumunda ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiyi en geç 45 gün içinde olağanüstü kurultaya götürmesi şart.
Peki İnce ve ekibi yeterli imzaya ulaşabilecek mi? CHP'nin 1260 civarında delegesi bulunuyor. Seçimli kurultay için 630 imza gerekiyor. İnce'nin yakın ekibi, şu ana kadar 600'e yakın delegenin İnce'ye destek verdiğini, gerekli resmi imzaların da kısa sürede içinde toplanacağını iddia ediyor.
Delegeleri ikna için yakın temasa geçen Genel Merkez yönetimi ise İnce kanadının böyle bir imza sayısına ulaşmasını imkansız olarak nitelendiriyor. Yerel seçimlere ilişkin beklentiler de delegeler açısından önemli bir belirleyici etken olarak ifade ediliyor.