CHP aday belirleme sürecine nokta koymaya hazırlanıyor. 27 Ocak’ta yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında aralarında İzmir ve İstanbul’un ilçelerinin bulunduğu kritik birçok seçim bölgesinin adayının açıklanması bekleniyor. CHP PM, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde gösterilecek adayları belirlemek için bugüne kadar 6 toplantı yaptı. 27 Ocak’ta yapılacak yedinci PM’nin bugüne kadar yapılan en kapsamlı aday açıklama toplantısı olması hedefleniyor.
Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın edindiği bilgiye göre hafta sonu yapılacak PM’de mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yeniden aday olduğunu açıkladığı İzmir ve ilçeleri belirlenecek. Yine merakla beklenen İstanbul’un ilçe adaylarının da bu PM’de ilan edilmesi bekleniyor.

KOCAOĞLU’NA VETO SİNYALİ
CHP kulislerine göre Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olduğunu açıklaması İzmir’de yeni bir denkleme yol açmadı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın, Kocaoğlu’nun adaylığı ile ilgili “Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ama diğer tüm aday adaylarıyla eşit şartlarda değerlendirilecektir” sözleri de Kocaoğlu’nun tekrar aday gösterilmeyeceği mesajı olarak yorumlandı.
Birçok parti yöneticisine göre İzmir için masadaki en güçlü isim hâlâ Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer. İzmir adayının belirlenmesinde son sözün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nda olacağı ifade ediliyor.

MEVCUT BELEDİYELERDE ‘ADAY ENFLASYONU’
CHP’de en yoğun adaylık başvurusu mevcut belediye başkanlıkları için yapıldı. Sadece Beşiktaş, Kadıköy ve Şişli’deki aday adayı sayısının 100’ü geçtiği biliniyor. İzmir’deki CHP’li belediyelerde de tablo farklı değil. Sadece Çiğli’de 18 aday adayı olduğu biliniyor. “Aday enflasyonu” olarak nitelendirilen bu tablo nedeniyle 27 Ocak’ta yapılacak hem MYK hem de PM’nin tartışmalı geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

BİLDİRGE EN GEÇ ŞUBAT ORTASINDA AÇIKLANACAK
CHP’li yöneticiler 27 Ocak’ta yapılacak PM’de açıklanamayan bazı il ve ilçe adayları olursa bunlar için de en geç bir hafta sonra yeni bir PM yapılıp aday belirleme sürecini tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Aday belirleme süreci tamamlandıktan hemen sonra seçim kampanyası Ankara’da yapılacak bir tanıtım toplantısı ile başlatılacak. Seçim bildirgesinin de açıklanacağı bu toplantının en geç Şubat ayı ortasında yapılması planlanıyor.