Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kulislerde il başkanlarının yaptığı destek açıklamasına ilişkin “örgüt için dönüm noktası” yorumu yapılıyor.

Birçok delegenin bu açıklamanın ardından imza attığı halde imzasını teslim etmeyeceği veya duruma göre hareket etme hesabı yapan delegenin tarafını Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağı belirtildi.

70 İMZA GERİ ÇEKİLDİ İDDİASI
İmza tartışmasını bu kadar çok gündemde tutmanın partiye zarar verdiği ve tahrik edici bir üslupla sürecin ilerlemesi üzerine milletvekili ve il başkanlarının sürecin sonuna yaklaşılırken böyle bir açıklama yapma kararı aldığı da kaydedildi. Kulislerde, genel merkezin geçen cuma günü “604 imza getirin gereğini yapalım” davetinin reddedilmesiyle birlikte örgütte “imza toplanamadı” görüşünün öne çıktığı ve imza verenlerin de imzalarını geri çekmeye başladığı konuşuluyor. 70’e yakın imzanın geri çekildiği, il başkanlarının ve milletvekillerinin bildirilerinin ardından havanın Kılıçdaroğlu lehine değiştiği ve imzalarını geri çekenlerin sayısının artacağı savunuluyor.