Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ - 24 Haziran seçimleri çalışmalarını İzmir’de sürdüren Başbakan Binali Yıldırım Buca Forbes çıkışında miting yaptı.

YILDIRIM YATIRIMLARI SIRALADI
AK Parti’nin Türkiye’ye yaptığı yatırımları anlatan Yıldırım, “Yol arkadaşım, dava arkadaşım Buca. Güzel İzmir’in gözbebeği Buca. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Gecenin mübarek olsun, geleceğiniz aydın olsun. Buca’dan İzmir’in bütün ilçelerini Buca meydanından selamlıyorum. Dün Karabağlar’da ondan önce Bayraklı’daydık. Oralar bizi bağrına bastı, aynı Buca’nın yaptığı gibi. Yapacak çok işimiz var. Artık Türkiye’nin şahlanma vakti geldi. Vakit Türkiye’yi 2023 Hedeflerine, 2053, 2071 vizyonuna taşıma vaktidir. AK Parti Türkiye’ye yapılan 20 bin kilometre bölünmüş yolun mimarıdır. 284 bin yeni dersliği AK Parti iktidarı yaptı. 585 bin öğretmeni AK Parti işbaşı yaptırdı. 131 yeni üniversiteyi Türkiye’ye AK Parti kazandırdı. Şimdi üniversiteye girişte, erişimde Türkiye dünyanın ikinci ülkesi haline geldi” diye konuştu.

TEPECİK’E YENİ ŞEHİR HASTANESİ YAPACAĞIZ
AK Parti’nin sağlık ve ulaşım alanında yaptığı yeniliklerden de bahseden Başbakan Yıldırım, “AK Parti’nin yaptığı hizmetlere bunların hayalleri yetmez, hayalleri. Bu yatırımları İzmirli kardeşlerim çok iyi biliyor. 16 yılda güzel İzmir’imize tam 66 milyon yani 66 katrilyon yatırım yaptık. İzmir Ege’nin incisi. İzmir kurtuluşun şehri. İzmir kalkınırsa, Türkiye kalkınır. İzmir geri kalırsa Türkiye geri kalır. Onun için 16 yılda İzmir’e 31 tane hastane yaptık. Helali hoş olsun. Koca İzmir’de 30 tane ambulans vardı bu sayıyı 143’e çıkardık. İzmir her şeyin en iyisine layık. İzmir’i Aydın’a Manisa’ya, Balıkesir’e bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük Türkiye’yi birleştirdik. Yolları böleriz de, Türkiye’yi böldürmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin. İzmir’e en modern havalimanını yaptık. Adnan Menderes Havalimanı. Yetmedi Alaçatı’da yeni bir havalimanı daha yapıyoruz. Bayraklı’da 2060 yataklı büyük bir şehir hastanesi yapıyoruz. Tepecik’te yeni bir şehir hastanesi daha yapacağız” dedi.

 “BUCA BU HALLERE DÜŞECEK MİYDİ?”
Başbakan Yıldırım, Bucaspor’un küme düşmesine de değinerek, “Buca bu hallere düşecek miydi? Bucasporu bu hallere düşürenlerden hesap soracak mıyız?” diye konuştu.

BUCA’YA YAPILAN YATIRIMLARI KALEM KALEM ANLATTI
“Buca’ya son 16 yılda yeni 480 derslik yaptık. 128 yeni dersliği de inşa ediyoruz. Hedefimiz 2020 yılında tekli öğretime İzmir’in her yerinde geçmek. 160 yeni dersliğinde temelini de önümüzdeki aylarda atacağız” diyen Başbakan Yıldırım, “2002’de Buca’da birinci basamak sağlık hizmeti veren sağlık ocağı 15 taneydi. Bugün 41 tane. Neredeyse 3 kat artış. Buca’da 26 Aile Sağlık Merkezi açtık. Buca’da 2002 yılında sağlık ocaklarında 62 doktor varken, şimdi 147 doktor çalışıyor. Buca’da 10 dönümlük araziye 70 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Buca Tınaztepe Şehir Hastanesi’ni yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Biliyorum Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin Acili çok yetersizdi. Yeni bir acil yapıyoruz hayırlı uğurlu olsun. Buca’ya yakışır bir emniyet müdürlüğü yaptık mı? Buca’nın yeni bir hükümet konağına ihtiyacı var mı? Onu da yatırıma aldık, hayırlı uğurlu olsun.
 

EN BÜYÜK DESTEĞİ BİZ VERDİK!
Buca’dan sahile Konak Tüneli’nden 6 dakikada inildiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “İzmir’in denizi, toprağı bereketli bir şehir. Bu bereketli toprakları ihya eden çiftçimize 16 yıldır en büyük desteği biz veriyoruz. İzmir’in 2002 yılında aldığı destek miktarı 45 milyon liraydı. Şimdi yıllık 395 milyon. 8 kat artış var. 16 yılda İzmir’e 1 katrilyon 800 trilyon lira hayvancılık desteği sağladık. Buca’daki gençleri unutmadık. Birincisi Yıldız Mahallesi, Buca Koop Mahallesi’nden otobana giriş çıkış yapıyoruz. Diğeri Otokent’in olduğu yerden giriş vardı, çıkış yoktu. Onu da yapıyoruz. İnşallah bu projeleri de yılsonunda bitirmiş olacağız. Böylece Buca’nın içerdeki trafiği de rahatlamış olacak. Buca’ya yapılanlar elbette bununla sınırlı değil. Daha çok şey yapacağız. Ama şimdilik işimiz 24 Haziran Pazar” dedi.

MUHALEFETİN PROJESİ VAR MI?
Muhalefete yüklenen Yıldırım, “Meydanlarda muhalefet adayları konuşuyorlar dimi? Projeleri var mı? Ağızlarından ülke adına hayırlı bir söz çıkıyor mu? Tecrübeleri var mı? Bugüne kadar Türkiye’ye hiç hizmetleri dokunmuş mu? Ama yıkmaya gelince bunların üzerine yok. 24 Haziran’da bu yıkım ekibine hak ettikleri dersi verecek miyiz? Buca da bize gereken desteği esirgemeyecek. Muhafelet orayı burayı yıka dursun. Cumhur İttifakı bu milletin kendisidir. Cumhur İttifakı 15 Temmuz’da meydanlara inenlerin kendisidir. Ezanları dindirmeyen, ay yıldızlı bayrağı yere düşürmeyenlerin kendisidir. Bölücü terör örgütünün korkulu rüyasıdır Cumhur İttifakı” diye konuştu.

“TERÖRLE BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”
Muhalefet adaylarının terörden ve terörle mücadeleden bahsetmediklerini belirten Başbakan Yıldırım, “Türkiye’de tek bir terörist kalmayana kadar bu mücadeleyi sizlerle birlikte sürdüreceğiz. Türkiye’nin bağımsızlığına, kalkınmasına geleceğine en büyük zararı verenleri Türkiye gündeminden çıkarmak boynumuzun borcudur. Bunu Türkiye ile İzmir ile Buca ile yapacağız. Bu yıkım ittifakı Türkiye’ye eski günlere götürecekmiş. Eski günlerde vesayet, kriz, yoksulluk, kan var, gözyaşı var. Buca buna izin verir mi? Türkiye’nin geri gitmesine rıza gösterir mi? O halde ne diyoruz? Durmak yok, yola devam” dedi.

ŞENGÜL: BUCA UNUTULDU
Buca’nın unutulduğunu kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül,“Göreve geldiğimden beri ilk heyecanı Buca’dan gördüm. Buca dalga dalga gelerek bu motivasyonu gösterdi. Buca örnek olmaya başladı. Buca tek yumruk olmuş 24 Haziran’a hazır.  Bir hafta tatil, buca bir hafta, daha sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz. Buca unutuldu, yok sayılıyor. En güzel cevabı seçimlerde verecektir” dedi.

KAYA: KOCAOĞLU YİNE ZIRVALAMIŞ
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu sert bir dille eleştirerek, “Buca bu akşam bambaşka… 24 Haziran’da da gereken cevabı verecek.  Kocaoğlu yine zırvalamış. Haddini aşıyor. Devlet terbiyesinden de nasibini almadığın çok iyi şekilde görüyoruz. Kocaoğlu, bak seni Kılıçdaroğlu seni emekliğe ayırıyor. Kimi istediysen aday yapmadı, kimi istemediysen milletvekili adayı yaptı. Kocaoğlu ve Piriştina bu sokağa çıkacak yüzleri yok. Buca’yı İzmir’i dolaşamıyorlar. 6 aydır burada bir enkaz bıraktılar” diye konuştu.

ARSLAN: BUNLAR 6 AYDA TAŞ DÖŞEMESİNİ BİTİREMEDİLER
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan ise, “Sizin bu coşkunuz, sizin bu hevesiniz 24 haziran’da buca da sandıkları patlatacak mı? Pazar günü yapılacak olan seçimde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde AK Parti’nin göbeğine mührü basacağız. Seçim çalışmaları esnasında arka tarafta 6 aydır süren bir taş döşüme işlemi var. Burada dolaşırken esnaf arkadaşlarımız şunu söylüyor, siz 6 ayda Avrupa’yı Asya’ya bağladınız, bunlar bu sokağın taş döşemesini bitiremediler” dedi.