Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir teşkilatı düzenlediği iftar programıyla milletvekili adayları tanıtımı gerçekleştirdi. Balçova Kaya Termal Otel’de yapılan tanıtım programına kendisi de 1. bölge 1. sırada milletvekili aday olan Başbakan Binali Yıldırım ve teşkilat mensupların katılımıyla yapıldı. Konuşmaların ardından Binali Yıldırım, Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, Bilal Doğan, Emre Cemil Ayvalı, Temel Yıldırım, Ahmet Gürhan, Gözde Keskin, Fatih Reha Yavuzer Kam, Koray Battal, Muhabbet Güneri, Ahmet Uğur Baran, Halil Cüneyt Açıl, Hamza Dağ, Fehmi Alpay Özalan, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Melek Eroğlu, Necip Fazıl Kurt, Adil Yüksel, Erdem Öksüz, Gerçek Tekin, Musa Çevik, Saliha Bozkurt, Ahmet Numan Arıcı, Fatma Nur Gündüzpolat ve Ender Doğan’ın isimleri tek tek okunarak sahneye çağırılırdı ve alkışlatıldı.

İZMİR HAK ETTİĞİ YERE GELECEK
İzmir’in hak ettiği yere geleceğini dile getiren Yıldırım, “Buradan görüyorum ki İzmir 24 Haziran’a hazır. 25 Haziran sabahını iple çektiğinizi görüyorum. Ege’nin incisi Türkiye’nin göz bebeğidir. Türkiye’nin göz bebeğidir. İzmir’i kentlerin öncüsü olan bir şehir olarak gördük. İzmir hak ettiği bir yerde değildir. Mutlaka hak ettiği bir yere gelecektir. İzmirliler buna emin olsun. Biz buralara boş vaatlerle gelmedik. Hayat tacirliğiyle gelmedik. Biz buraya samimiyetle çalışarak milletimizin gönlüne girerek geldik. Bugüne kadar başını öne eğdirmedik. Yüzünü kara çıkarmadık. Allah’ın izniyle bundan sonra da çıkarmayacağız” dedi.

İZMİR’E HER ZAMAN DÜRÜST OLDUM
“İzmir’e karşı her zaman dürüst olduğun kaydeden Yıldırım, “Dün Ankara’da Genel Başkanımızın iştirakiyle 24 Haziran’da seçimlere katılacak olan 600 adayımızın tanımını gerçekleştirdik. Bugün de AK Parti İzmir adayları olarak buradayız. Maşallah genç, dinamik çalışkan ekip. Bu ekiple biz İzmir’i şaha kaldırırız. İzmir’e sevgiyle aşkla heyecanla hizmet etmek için karşınınızdayız. AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderidir. AK Parti huzuru kardeşliği mutluğu değer veren bir Partidir. Bu yüzden millet 16 yıllıdır ülkeyi yönetme yetkisi vermiştir. 16 yılı hizmetle projeyle gayretle dolu dolu geçirdik. Dünya’da örneği çok az olarak görünen bir başarı örneği ortaya çıkardık. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Sorunlarımız torunlara havale etmedik. Aziz milletimize tutamayacağımız hiçbir söz vermedik. Verdiğimiz sözleri de hepsini yerine getirdik. Sorumlu olduğum İzmir’e karşı her zaman dürüst oldum Arkamızda milletimizin İzmir’in desteğini hissediyoruz. Bu başarı sizlerin, Türkiye’nin başarısıdır” dedi.

EKONOMİYE MANİPİLASYON!
Yıldırı, “Merkez Bankamız ekonomi koordinasyon kurulumuz çalışmalarını uyum içerisinde sürdürüyor. Kurdaki dalgalanma özellikle seçim öncesi bir takim manipülasyonların sonucudur. Kaynağının nereden geldiğini de biliyoruz. Ne yaparsa yapsınlar içerdeki iş birlikçilerine de söylüyorum. Başaramayacaksınız. Geçmişte de söyledim. Şimdi de başaramayacaksınız. Hükümet kurduğu yasalar ve reformlarla Türkiye emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Sanayi de turizmde ihracatta rekorlar kırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE YATIRIM İÇİN GÜVENLİ LİMAN
Türkiye’nin yatırım için güvenli liman olduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Türkiye’de iyiye gitmiyorsa, niye Türkiye’nin bilinen bankalarının birine 3 milyar dolar gelerek yatırım atıyorum. Güvenli liman olmaya devam ediyoruz. Dünya’da son on yılda yapılan 10 tane büyük, mega proje var. Bunların 6 tanesi Türkiye’de yapılmış. Dünya’nın en büyük havalananı yapan ülkenin adı Türkiye’dir. İzmir ile İstanbul arası 2.5 dakikaya düşecek. İşte çağdaşlığın adı budur. Sabuncu tünelini açıyoruz ve Manisa ile İzmir’i birleştiriyoruz. İzmirlilerin şehir hastanesi var. Bayraklıda şehir hastanesi devam ediyor. Yeni hava limanlar köprüler organize sanayi bölgeleri yapmaya devam edeceğiz. Direksiyonda kim vardı, Recep Tayip Erdoğan vardı. Yine Erdoğan var. Dünya’nın 12, Avrupa’nın 6 büyük Ülkesi oldu. Büyüme oranı ile rekor kırdık. 16 yıl içerisinde Türkiye her yıl otamasıyla 5.8 ile büyüdü” diye konuştu.

İZMİR HER TÜRLÜ YATIRIMI HAK EDİYOR
İzmir’in her türlü yatırımı hak ettiğini, ve kente yapılan yatırımları sıralayan Yıldırım, “İzmir Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden bir tanesidir. Her türlü yatırımı hak ediyor. İzmir’in her alanda geliştirmek kalkındırmak için gece gündüz çalıştık daha çalışmaya devam edeceğiz. 9 bin 500 civarında derslik yüksek öğretim yurt kapasitesini iki katına çıkardık. 74 birinci basamak sağlık tesisi inşa ettik ve İzmirli hemşerilerimizin hizmetine devam ettik. 2015 yılında 15 bin 300 konut yaptık. 2 bin 700 konutun yapımına devam ediyoruz. Karabağlarda kentsel dönüşümde çok önemli işlere imza attık. 400 bin kilometre bölünmez yolun üzerine 400 bin kilometre yol inşa ettik. Sabuncu Beli Tüneli’ni 15 Haziran’dan önce açacağız. 600 yıl önce Evliya Çelebinin korkunç sabuncu beli diye not düşmüştü. Şimdi orası lüks bir yol haline geliyor. Bir diğer büyük çalışmamız, Ankara-İzmir yüksek hızlı trenidir. Adım adım geliyoruz. Uşağa kadar geldik. Manisa daha sonra da İzmir’e geliyoruz. Ankara ve İzmir 14 saatten 3.5 saate düşecek. 14 baraj 8 gölet yaptık. Efes’i liman şehri yapıyoruz” dedi.

KARŞIYAKA’DA İSTEMEZUKCÜLER VAR
Göztepe ve Alsancak statlarının yapımının ilerlediğini fakat Karşıyaka’da engeller olduğunu kaydeden Yıldırım, “İzmir’i spor alanında İzmir’e ihmal etmiyoruz. Alsancak ve Göztepe stadını önemli bir yere geldik. Karşıyaka ilerletemedik. Karşıyaka’da istemezükcüler karşımıza çıktı orada ilerlemeye yapamadık. İzmir’in çocuğu olarak Alpay’ı getirdik. Bundan sonra Alpay takip edecek. Karşıyaka, İzmir ilk futbol oynandığı şehirdir. İlk kurşunun atıldığı şehirdir, İstiklal harbimizin zaferle noktalandığı şehirdir. Birinci iktisat toplantısını, kurtuluş Savaşı’nı emrini Gazi Mustafa Kemal Atatürk buradan vermiştir. Bin 372 iş yerine 90 bin işçi kardeşimiz çalışıyor ekmek kazanıyor. Büyük projeleri yapmaya devam edeceğiz. Torbalı Kiraz bölünmüş yolu 48 kilometresi bitti, açılışa hazırdır. Kemalpaşa lojistik köyünde üst yapısını yakın zamanda ihalesini çıkaracağız. İzmir havalanın eski halini hatırlıyorsunuz. Yürürken başınız tavana değiyordu. Şimdi Türkiye’nin en güzel havaalanı oldu” diye konuştu.

YILDIRIM’DAN YENİ PİST MÜJDESİ
İzmir’e yeni pist yapılacağının müjdesini veren Yıldırım, “Sadece İstanbul’da İzmir’e bir günde 103 tane uçuş var. Ankara’ya 9-10 tane uçuş oluyor. Bunlar yetmiyoruz ve İzmir’e yeni pist müjdesi veriyoruz. Yeni bir pist için çalışmalarımıza başladık. İkinci pist için fizibilite çalışmalarına başladık. Alacatı’ya yeni bir havaalanı yapacağız dedik, çalışmaları devam ediyor. 2 yıl içerisinde bitiyor. Adını da Ekrem Pakdemirli Havaalanı koyduk. Rüzgar türbinlerini üretecek bir fabrika Aliağa’da yapılacak. Yine Aliağa’da savunma sanayisini destelemek için 1.8 milyar TL olacak. Büyük para.. Amacımız hemşerilerimize daha fazla iş sahası bulmak ve onlara katkı sağlamadır. Türkiye Önemli kararın arifesindedir. Aday adayları için başvuru yapan bütün arkadaşlarımız birbirinden üstün yetenekli insanlardır. Ancak, takdir edersiniz ki bütün arkadaşımızı değerlenme imkanımız olmadı. Sayı belli müracaat bunun çok çok üzerinde. İyi bir ekiple hemşerilerimizin karşısına çıkmak için kılı kırk yardık. Bütün bu çalışmalardan sonra şu gerçeği bir daha gördük. Ak Parti’nin bir değil 10 listeyle girecek yetenekte değerli potansiyeli olduğunu gördük. Davamız millete hizmet davamızdır. Her arkadaşımızın büyük bir özveriyle hizmet vereceğini biliyorum. Vakit Türkiye vaktidir. Türkiye 25 Haziran’da ufuklara devam edecektir” dedi.

ŞENGÜL: İZMİR’İN ORTAYA VİZYON KOYAN İSİMLERE İHTİYAÇ VAR
İzmir’in ortaya vizyon koyan isimlere ihtiyaç olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “ İzmir’de binlerce yıl olduğu gibi herkes kendi doğrularıyla yaşamını devam edilsin. İzmir herkesin birbirine saygı duyduğu özgürlük bir kent olmaya devam etsin. Yasaklar ve kısıtlamalar olmasın hiç kimse kimsenden korkmasın. Egenin incisi İzmir’i yerel belediyelerin ihmaline neden oldu. İstismar siyaseti yaparak günü kurtaran yerel bir siyasetçilerin kenti ne hale getirdiğini görüyorsunuz. İzmir artık bir sirkelenmeye ciddi yatırımlara ihtiyacı vardır. İzmir’in ortaya vizyon koyan birilerine ihtiyacı vardır. Milletvekili arkadaşlarımız başarıyla temsil edeceğini düşünüyorum. Artık İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır ”dedi.