Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Manavgat İlçesinde Manavgat’ta İş Var Fuarı'nın açılışına katılarak konuşma yaptı. CHP'li belediyelerce yönetilen İzmir, Aydın ve Muğla'nın ortak özelliklerini sıralayan Bakan Çavuşoğlu, bu kentlerde kanalizasyon sularının denize aktığını, yolların çok kötü olduğunu ve çöp toplama sorunu yaşandığını vurguladı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN PKK UYARISI

 Büyük şehirlere sızmaya çalışıyorlarSeçim sürecinde aday belirleme çalışmaları hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “PKK şehirlere, büyük şehirlere bu şekilde sızmaya çalışıyor" dedi. 

Bakan Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı’ndaki AK Parti ve MHP’nin adaylarını kendilerinin belirlediği belirterek, “Başka ittifaklarla aramızdaki fark, bizim belediye meclis üyelerimizi ve bazı adaylarımızı PKK-HDP belirlemedi. Milletini seven 2 parti belirledi. Çukurlarda başaramadılar, dağlarda, inlerlerinde başaramadılar, şimdi görüyoruz ki PKK şehirlere, büyük şehirlere bu şekilde sızmaya çalışıyor." dedi.Geçen kış etkili olan yağmurlarda Bodrum'da sel felaketinin yaşandığını hatırlatan Çavuşoğlu, ancak bu yıl tarihinin en büyük doğal afetiyle karşı karşıya kalan Antalya'da benzer manzaraların yaşanmadığını ifade etti.

Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i de överek teşekkürü hak ettiğini dile getirdi.

Bodrum sokaklarında çöpleri görünce çok üzüldüğünü belirten Çavuşoğlu, "Devlet başkanları, dışişleri bakanları, en zengin iş adamları dev yatlarıyla geliyorlar. Bu manzara yakışmıyor. Şehirlerimize sahip çıkmamız lazım. Kalkınma şehirlerden, yerelden başlar. Bu sefer bir şey gördüm. Aydın, İzmir, Muğla, hatta Çankaya'da da gördüm, artık kendisine hizmet etmeyenleri, demagoji yapanları değil hizmet edecekleri seçmek istiyorlar." şeklinde konuştu.