MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

''CUMHURİYET SONSUZA KADAR KORUNUP, KOLLANACAKTIR''
Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:
''Hesap hatası yapanlar dökülen kanlarını, şehit kanlarını unutmasınlar. Bizim verecek toprağımız, çizilecek sınırımız, bölünecek milletimiz yoktur. Hainler nerede olurlarsa olsunlar millet sevdalıları sonuna kadar buradadır. Cumhuriyet sonsuza kadar korunup, kollanacaktır. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş emeli taşıyanlar önce kendilerine çekidüzen vermelidir.

''TÜRKİYE CUMHURİYETİ SOKAKTA KURULMADI''
Biden'ın iktidarı devirmek planlarının gündeme yansıması son derece uyanık olmamızı gerektirmektedir. Bazı alçak televizyon yorumcuları ateşle oynamaktadır. Neymiş, sokak hazır, muhalefetin silkinmesi gerekiyormuş, yeni Meclis oluşmalıymış, sözde Kürt meselesi demokratik ve şeffaf biçimde çözülmeliymiş. Hele bir çıksınlar sokağa da acıklı şekilde görsünler Hanya'yı Konya'yı, dünyanın kaç bucak olacağını. Hodri meydan, Türkiye Cumhuriyeti sokakta kurulmadı, sokakta bulunmadı, sokağa bırakılmayacak, sokağın girdabına, sokak serserilerine teslim edilmeyecektir. Askıda ekmek kampanyamızı eleştirenlerin alayı ümidini aslında sokağa bağlamışlar. Askıda ekmek vardır size sokakta hayır yoktur sokakta adım atacak yeriniz yoktur. CHP'nin oyunu bozuldu. Ekmek bilmezler yoksul bilmezler. Aşımızı paylaşacağız ekmeğimizi bölüşeceğiz.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON'A TEPKİ
İslam’ın dünyanın her yerinde kriz yaşadığını ileri sürmek, bu nedenle yapılandırılacağından bahsetmek muhteris ve müflis Macron’un haddi değildir. Akli melekelerini hepten kaybetmiş Macron’un kafa yoracak, mesele yapacak başka işi, başka gündemi, başka meşgalesi yok mudur? Bu siyasi şizofren ne hakla İslam’ı yapılandırmayı hedef olarak belirlemiştir? Biliyor ve iman ediyoruz ki; Allah katında kıyamete kadar geçerli olan tek hak din İslam’dır.

''DİNİN SAHİBİ ALLAH'TIR PEKİ MACRON'UN SAHİBİ KİMDİR?''
Dinin sahibi Allah'tır peki Macron'un sahibi kimdir? Macron aslında en büyük dersi kendi ülkesinde alacaktır. Dinler arası kutuplaşma beşeriyete felaket getirecektir.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ÇATIŞMASI
Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da kahramanca mesafe almaktadır. Ateşkeslere riayet etmeyen aradan saldıran Ermenistan. Ateşkes aldatmadır, oyalamadır, zaman kaybıdır. Kimi destekleyip desteklemeyeceğimizi ABD'ye mi soracağız? Bu nasıl bir küstahlıktır?ABD önce dost mu düşman mı buna karar vermelidir. Böyle sanal müttefiklik sahte dostluk nereye kadar sürecektir?

HATAY İSKENDERUN'DAKİ SALDIRI GİRİŞİMİ
Hatay'da meydana gelen olay zamanlama itibariyle oldukça düşündürücüdür.

''ABD'NİN UYARISI SONRASI GERÇEKLEŞMESİ KUŞKUMUZU ARTIRDI''

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'nin güvenlik uyarısından kısa süre sonra terör olayının ortaya çıkması kuşkularımızı yoğunlaştırmıştır.''