Seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mitinglere bir gün ara veren İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Habertürk TV'de yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Merak Akşener ''Medyada bir karartma olduğunu biliyorum, eğer medyada görünemiyorsanız başka yol buluyorsunuz, halka gidiyorsunuz. Yazılı basında yoksanız bile o şehir sizi konuşuyor. Öyle bir yolla bu işi çözüyorsunuz. Siyasetçi bir yol bulur'' dedi.

Akşener ''ABD'li bir siyahi siyasetçi iki kat fazla çalıştığını açıklamıştı. Biz de iki kat fazla çalışıyoruz'' dedi.

MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIĞI
''Muharrem İnce Meral Hanım'ın gazını kaçırdı'' diyenlerin yorumu sorulunca Akşener ''Bizim kitlelerimiz farklı. Sürekli kaybetmekten kendini kötü hisseden seçmene, İnce kendini iyi hissettirdi. Ama benim hitap ettiğim kitle merkez sağın muhafazakar kitlesi. Bir gaz kaçırma söz konusu değil. Sadece CHP seçmeninin mutlu olduğu bir süreç bu. CHP’nin altı oka evet basacak seçmeninin, söylense de oy verdiği yer partisidir. CHP içinde yer alan Batıdaki merkez sağ seçmen bizde duruyor.'' cevabını verdi.

Akşener, ''İç Anadolu'da da saha gözlemi ve anket sonuçlarında şaşırtıcı ilgi var. Adana'da, Hatay Samandağı'nda gördüğüm ilgiden çok mutluyum. Teşekkür ediyorum'' dedi.

ABDULLAH GÜL'ÜN ÇATI ADAYLIĞI
Meral Akşener, "Abdullah Gül'ün adaylığını isteyen çok farklı bir grup vardı. Birbirine benzemeyenlerden oluşan bir grup. Bunlar Gül’ü çatı aday olarak istediler. HDP'nin de razı olduğunu söylediler. Burayı ben bozdum. Sonuç itibarıyla Kürtlerden bana oy gelmeyeceği söylendi. Kürtlerin hiç oy vermeyeceğini dillendiren HDP'li Sırrı Süreyya Önder. Sonra da ikinci turda Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini söyledi. Bu çok manidar. Benim arkadaşlarıma 'hadi biz parti kuralım, 3. bir yola ihtiyaç var' dediler. Dolayısıyla geçmişin merkez partilerine benzeyen fakat 21. yüzyılın değerlerine sahip çıkan bir parti kurulması lazım dediler ve herkes taşın altına elini koydu. Parti genel merkezimizi bizim sanıyorlar, hayır kiralık. Bunların hepsi imece usulü yapıldı." diye konuştu.

GAZİANTEP'TE YAŞANAN OLAYLAR
Akşener Gaziantep'te yaşanan olaylara ilişkin, "Çöp ve harfiyat kamyonları ile kapatmışlardı. Şoförle tartışmadım o emir kulu neticede. Valiye yazıklar olsun, belediye başkanına da yazıklar olsun dedim. Eskort vermediler. Vatandaşlar belediye başkanını yuhaladılar. Antep'te durumumuz çok iyi. İYİ Parti olarak Diyarbakır’dan aday çıkarıyoruz." şeklinde konuştu.

“YUSUF HALAÇOĞLU’NUN KIRGINLIĞI YOK”
Akşener sözlerini şöyle sürdürüdü:

"Yusuf Halaçoğlu benim hocamdır. 1. sıra Kayseri’de onundu. Evini İzmir’e taşımış. Ben de ona durumu anlattım. Kesinlikle bir kırgınlık yok. Şu an yurt dışında ve oradaki Türklere İYİ Parti’yi anlatıyor. S-400’lerle ilgili bir duyumum var. Umarım doğru değildir. Büyük bir güvensizlik neticesinde sarayın korunması için alındığına dair bir duyumum var. Umarım doğru değildir."

FETÖ SUÇLAMALARI
''Size örgütünüzden birkaç kişiye FETÖ ile bağlantılı soruşturma açıldı, size bu suçlama nerden çıktı'' sorusuna Akşener, ''MHP'nin genel başkanlığına soyunduğumdan beri bu bana söyleniyor. Bu siyasetçi kılıklı insanlar devamlı dedikodu yaptılar, ellerindeki belgeleri savcıya veremediler. Olağanüstü hal şartlarında bunu yapmaları mümkündü, ben elinde bilgi belge olanlar savcılığa başvursunlar dedim, iftiralarını ispatlayamayan şerefsizdir. FETÖ'den talimat aldığımı söylediler. Ben kimim ki? Dokunulmazlığım yok. Bizim içimizde FETÖ'den tutuklanan yok.'' dedi.

Meral Akşener ''Bizim örgütümüz içinde FETÖ'cülükten tutuklanan yok, yıllarca FETÖ'cüler ile mücadele etmiş ağır ceza hakimi arkadaşımız, Kerim Yılmaz Halkbank ile ilgili bir tweet attı, Halkbank itibarı sarsıldığı gerekçesi ile davacı oldu, şimdi tutuklu.'' açıklamasını yaptı.

Akşener ''FETÖ mücadelesi yapıldığı iddia ediliyor. Habire aldatılan arkadaşlar teflon tava gibi üzerine bir şey yapışmayacağını zannediyorlar. Şimdi bu teflon tavayı atma vakti geldi, çizilmeye yapışmaya başladı. Tayyip Bey'in damadı FETÖ okulundan mezun aynı zamanda bakan. Bir taraftan FETÖ mücadelesi yapılıyor bir  taraftan Meral Akşener FETÖ'cü deniyor, her şey ortada.'' dedi.

"ERDOĞAN BENDEN KORKUYOR"
Akşener, "Sayın Erdoğan korkuyor benden. Siz korktuğunuzu dikkate alır mısınız? Kendisi ne zaman beni dikkate alacak? 2. tura kaldığımda. Zaten sayın Erdoğan CHP’den oy istemiyor. Orayı şeytanlaştırarak yüzde 65’lik sağın her renginden oy almaya çalışıyor. Göreceksiniz, ikinci tura ben kalacağım. Bunu hem anketler, hem sağ seçmen söylüyor."

15 TEMMUZ VE ERLERİN YARGILANMASI
Akşener 15 Temmuz davası ve erlerin o günkü eylemlerine dair de ''Bu çocuklar daha beş günlük er, siz de askerlik yaptınız, komutanı hadi şuraya deyince ne diyebilir? Mehmet hapiste komutanlar ne yaptı, bu işlerin sorumluları nerede? 18 yaşında insan bilir mi bunu? Silah mı çekmiş hayır. Bu çocuklar devlete emanet edilmiş. Kendilerine emanet edilen çocukları ziyan ettiler. Kim bana FETÖ'cü diyorsa ya kiriptocudur ya da çevresinde derin FETÖ'cüler vardır.'' ifadelerini kullandı.

''KERİM ÇORAKLI BAHÇELİ'NİN TWEETLERİNİ ATTIĞI İÇİN GÖZALTINDA''
Kerim Çoraklı'nın tutuklanması ve FETÖ bağlantısı iddialarına ilişkin ''Ankara il başkanlığının resmi sigortalı çalışanı. Tanıdığım, sevdiğim bir genç. Bahçeli'nin 17-25 Aralık'tan sonra söylediği sözleri tweet haline getirdiği ve attığı için gözaltında.'' dedi. Akşener, ''Kerim Yılmaz ise Halkbankası'nı şikayetinden dolayı gözaltında. FETÖ'cü arayan nereye mensupsa aynaya baksın orada liderlerini, başkanlarını görürler.'' şeklinde konuştu.

''TAYYİP BEY İLE İKİNCİ TURA KALIYORUM''
Akşener ''Saha başka bir şey söylüyor. Tayyip Bey rakibini seçti. CHP'nin adayını rakip olarak seçti. Bir de cinsiyet olarak da kadın. Bana para diyemiyorlar, pul diyemiyorlar. İlk turda göreceksiniz seçmen sağ duyulu, irfanı yüksektir. Ben ikinci tura kalıyorum. Sayın Erdoğan ile o zaman... 24 yıldır bu ülkede aktif politikada yaşayan tek kadınım, bu insana bir göz sağlıyor.'' dedi.

 Akşener ''Şırnak'taki o gencin Muş'ta pastanesi olan o gencin, benim etrafımdakilere bakıp 'Bu kadına sahip çıkın, Türkiye kokuyor' diyen o genci ters tepmek olur. Kürtlerin oyu ceplerinde diye bir şey yok. Geçmişin merkez partilerine benzeyen ama yüzyıla uygun bir siyasi parti lazım dediler yola çıktık. Herkes katkıda bulundu. Partimizin binası kiralık. 80 bin civarında aylık kira ödüyoruz. Koltuğunu biri aldı imece usulü.'' dedi.

Akşener ''Paraya dair ne varsa çok pahalı oldu, maneviyata dair ne varsa ucuzladı. Komşuluk ucuzladı, yok. Komşuluğun dayanışmanın ne olduğunu unuttu bizi yönetenler, biz bunu bozduk. Kampanya devletin kontrolünde. Benim ki çok büyük değil. Mali gücümüzün ne kadar yeteceği konusunda endişelerim vardı. Seçime sokulmazsın diyorlardı, şimdi de ikinci tura kalabilecek mi dur bakalım diyorlar. Dur bakalım gidiyoruz. Özel uçaklara bindiğim söyleniyor. Normal uçak ile gidiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Akşener ''4 polis kuruyor beni. Resmi olarak. Otel ücretlerimi ben kendim ödüyorum. 7 ay evvel parti kurulduğunda sallanan masalarda çıktım konuştum, sonra platformlara döndü. AK Parti'de 5 tane TIR gördüm. Dolayısıyla minimumda tutarak bir sistem oluşturduk. AK Parti'nin başlangıcını biliyorum ben. Belediyeler üzerinden geldiğinden para vardı. Bizde devlet parası yok'' dedi.

BORÇLARIN SİLİNMESİ VE İSRAF
Akşener ''Biz insanları haciz elemanlarından kurtarmak istiyoruz. İktidar yoksulluktan beslenerek iktidarlığını sürdürdü. Yandaş muteahhitlerin boçları silindi kimse ağzını açmadı. Yandaş mütahitlerin vergilerinin affedilmesi doğru değil. Parayı nasıl bulacaksınız? Bir defaya mahsus olan bir iş bu. Duyumu Umumi boçlarını biz bitirdik. Komşusu açsa ne yapacak? Kredi kartı borçlarını alıp kumar oynamışsa bunlar değil. Mehmet Şimşek araba kiralamalarıyla ilgili itiraz olduğunda 'fındık fıstık parası' demişti. Müthiş bir israf var, israfa karşı savaş açacağız. Yandaş muteahhitlerin yaptığı fahiş fiyatlı binalara taşındılar. Dar gelirlilere kira gibi peşinatı olmayan sonradan satın alma imkanı ona tanınan, sosyal projeden bahsediyoruz. TOKİ'yi bir kere olması gereken yere çekeceğiz, orası oldu bir çiftlik. Sosyal konut yapılıyor, peşinat veriyorsunuz, kredi alıp ödüyorsunuz. Bizim ki kira şeklinde başlayabilen sonra alınan. Devlet yapacak.'' ifadelerini kullandı.

"İNSANLARIN NEFES ALMASINI SAĞLAMAK LAZIM"
Meral Akşener ''İşsizliği düşüreceğim. Özel sektör ve devlet beraber yapacak. Her yere üniversite açıldı. Bizim ekonomiye bakışımız önce hukukun üstünlüğü, adaletin sağlanması, ekonomi diğeri de eğitim. Demokrasinin doğru işlemediği OHAL içerisinde seçim yaptığımız için böyle bir alanda insanların nefes almasını sağlamak lazım, o zaman insanları üretken hale getirirsiniz. İstanbul'da yapılan havalimanı tamamen şahısların ve yolcu garantili. Köprülerden 8 liraya geçiyoruz, bunu devlet yaptı devlet borçlandı. Neyle? Vatandaşın parasıyla.'' dedi.