Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener İzmir Konak Gündoğdu Meydanı’da paryisinin düzenlediği iftar programa katıldı.  İftar yemeğine binlerce vatandaş katıldı. İzmir’de Bergama ve Tire ilçelerinde verdiği mitinglerin ardından Gündoğdu Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Akşener Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Cumhur İttifak’ına yüklendi.

İZMİR VAR OLDUKÇA CUMHURİYETE KİMSE BİR ŞEY YAPAMAZ
İzmir’in önemi vurgu yapan AKşener, “İzmir’de Kardir Gecesi’nde iftarla beraberiz. Bir miting gibi iftardayız. Allah oruçlarımızı, ibadetlerimiz kabul etsin. PKK’la ve başka unsurlarla mücadele eden askerimizin ayağına taş çarpmasın Allah yardımcıları olsun. İzmir İYİ Parti’yi, beni bağrına bastı. Atatürk’ün, Zübeyde Anne’nin İzmir’i. Bu devletin ele geçirmek için yola çıkanlara ilk defa ‘dur diyen’ İzmir. İzmir var oldukça Cumhuriyeti kimse bir şey yapamaz. İzmir sorgulayan, biat etmeyen Atatürk’ü seven İzmir. Cumhuriyet’in bekçisi İzmir.  Bir yola çıktık, 24 Haziran’da cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için karar vereceksiniz. Türkiye yorgun, gerim gerim gerilmekten nefes alamıyor. Türkiye huzursuz. Herkese çemkiren siyasetçiden yoruldu. Nefes almak istiyoruz, huzur bulmak, kardeş gibi birlikte yaşamayı istiyoruz. 453 milyar borç aldı. 70 milyar dolar vergi alındı. Toplamda 2 buçuk trilyon para toplandı bu paralar nerde? Şimdi buradan soruyorum, İzmirli genç issiz İzmir’e devlet fabrika yaptı mı? Devlet İzmir’e hizmet yaptı mı? Bu hizmetler nereye gitti. Köprüler tüp geçitler, şehir hastaneleri yandaş müteahhit oldu. 24’de gereğini yapacağız. Buna karşılık 65 milyar dolara meşhur çılgın kanal İstanbul projesi yapıyor” dedi. 

ŞAKA GİBİ BİR ADAMCAĞIZ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybek’i eleştiren Akşener, “Ben televizyona hepi topu 2 kere çıktım çıktığımda kaynak nerde diyorlar. Yatırım fabrika yapacağım diyorum, kaynak nerede diyorlar. 65 milyar dolar yatırıyorsun orada kaynak nerdeyse benim kaynağım da orada. Bir tane ekonomi bakanı var. Bakan demeye bin şahit gerekiyor. Şaka gibi bir adamcaz, bir adamın keyfine yönelik içine tükürdüler. Kaynak cebinizdeki çaldığınız paralar.. Kaynak çarçur ettiğiniz, arpalık haline getirdiğiniz pek çok devlet kurumunun israf ettiği kaynakların hesabını soracağım” diye konuştu. 

AKŞENER’E SAHNEDE BAĞIŞ
Konuşması sırasında sahneye çıkan bir çocuk Akşener’e zarf verdi. Bunu üzerine açıklamalarda bulunan Akşener, “Gençler arasında parasında toplamış, cep delik cepken delik biliyorlar. Özel uçağımız yok, tarifeli uçaklarla yolculuk yapıyoruz. Bir tatlı oluyor bir tatlı.. 75 lira para toplamışlar Allah razı olsun. Bu küçük paralarla kapmaya düzenliyoruz. Yürek, akıl, benden gücüyle bir kampanya düzenliyorum. Hayatımda hiç bu kadar mutlu çalıştığımı hatırlamıyorum. İzmirliler huzurunda söz seviyorum bu çalışmalarının içine vallahi billahi tallahi haram karıştırmayacağım.  Gençlere iş vermek zorundayız, onları arkadaşlarının yanında ezemeyiz. İş veresiye kadar onlara 500 liralık vatandaşlık maaşı vereceğiz. Bana bunun kaynağı nerede dediler. 8 milyar TL’ye arabalar biniyorlar. Bakanlar bakan çocukları, gelinleri kızları bir filo. Hepsi sizin cebinizden çıkan vergilerle oluyor” dedi.

SURİYELİRE EVİNE GÖNDERECEĞİZ
Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Akşener, “Suriyelilere 150 milyar TL para harcandı. Sana Beşer Esad’ın kalması inmesi 4 milyon Suriyelinin evinden olmasına neden oldu. İnsanlar vatanlarında mutlu, özgürdür. Memleketlerine göndereceğiz. Erdoğan Emevi Camisi’nde namaz kılamadı ama inşallah biz seneye orada iftar vereceğiz. Kredi kartı ile ilgili olarak bir projemiz, var onlara yönelik çalışmalarımız var. Bu insanları rahatlatacağız. Bunları da çözeceğiz, yine kaynak diyorlar her kaynak dediklerinde gol yiyorlar haberleri yok. 15 Temmuz kendileri uyardım ama dinlemedi” diye konuştu. 

HARP OKULLARINI AÇACAĞIM
Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde harp okullarını açacağını kaydeden Akşener, “Bu aziz millet bunların düştüğü çukurdan, devleti çukurdan çıkardı. Bunlar da kahraman diye geçiyor. Aradan zaman geçti harp okullarını kapattılar. Harp okuluna verilen bir öğrenci devlete emanettir. 13 yaşının bir çocuğun teslim ediyorsunuz, FETÖ’lar METO’lar KETO’lar eline düşüyorsa suç sizindir. Binalara savaş açtı. İlk işim Kuleli, Işıklı Askeri liselerini açacağım. GATA’yı açacağım” dedi.

MOGADİŞU’YA 25 KİLOMETRE YOL YAPMIŞLAR
Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) üzerinde hükümete yüklenen Akşener, “Geçen günlerde yandaş medyada TİKA'yı kapatacağım diye haber yapmış. Başbakan Binali Yıldırım bana tepki göstermiş. TİKA ilgili bir şey söylemiştim. Ha, Binali Bey söylemiş bir araştırma yapalım dedik. Kapatacaksam da kapatırım, senden mi korkacağım? Mogadişu, adını bile söylemediğim yere sadece 25 kilometre yol yapmışlar” dedi.

TÜLBENDİN ÖNEMİNİ FETÖ OKULLARINDA ÖĞRENEMEMİŞ
Akşener, "24 Haziran’da kendimize bir soru soracağız. Tayip Erdoğan 2. turda kimi karşısında görmek istemez? Sizle yola çıkmasaydık, İYİ Parti’yi kurmasaydık, ben Cumhurbaşkanı adayı olmasaydım bugün Tayip Erdoğan’ın 2. turda kaç oy yüzdesi alacağını tartışıyor olacaksınız. Abdullah Gül ile Recep Tayip Erdoğan arasında geçen iki milli görüşe sahip kişi arasında geçecekti. Millet İttifak’ı Cumhur İttifakı’nı benim elimdeki bilgilere göre geçiyor.  Huzurlu mutlu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Damat alay etti tülbentle. Arkadaş FETÖ okullarında okulken türbendin ne almama geldiğini öğrenmemiş" dedi.