Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir programı kapsamında Çamdibi'nde depremzedeleri dinledi. Akşener, "Deprem bölgesi burası, depremde birçok eksiklik yaşadınız, hata oldu, kusur oldu. Şimdi bir kardeşimiz bunları anlatacak" diyerek mikrofonunu depremzede anneye verdi.

"BİZ KENTSEL DÖNÜŞÜMCÜ DEĞİLİZ"
75 bin bağımsız bölüm adına konuşan depremzede Akşener'e hitaben yaptığı konuşmada, "75 bin hane evleri arsa olarak bekliyoruz. Çünkü bizi kentsel dönüşümcü sanıyorlar. Oysa biz sabah çıktığımız evimize akşam giremedik. Ben kentsel dönüşümcü gibi evimi, paramı hazırlamadım. Ben depremzedeyim. 400 bin liralık krediyi eğer çekebilirsek; ki bir sürü şartı var, aylık 8 bin 300 lirayı ben ödeyemem abla. Emeklimiz ödeyemez bunu 10 yıl boyunca. Biz artık deprem vergisini sorgulamıyoruz, hiçbir şeyi sorgulamıyoruz sadece bize faizsiz, 18 yıl geri ödemeli 2 yıl ötelemeli kredi versinler. Çünkü kiradayız şu anda, en azından bize faizsiz kredi verilsin. Biz yine borcumuzu ödeyelim. Evlerimizi yapalım, başımızı sokalım. Yıllarca uğraştık ev sahibi olabilmek için" ifadelerini kullandı.

"DİKKAT ÇEKECEĞİZ"
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, depremzedenin konuşmasının ardından "Deprem bölgesi burası, depremde birçok eksiklik yaşadınız, hata oldu, kusur oldu. "75 bin ev sahibinin derdini anlatmak bizim görevimiz. Ben bunu konuşmama koyacağım, çözümlerimizi koyacağız ve buraya dikkat çekeceğiz" dedi.