İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. 24 Haziran seçimlerindeki sandık kurul başkanlarının da incelenmesini talep eden Akşener, "Yargının bu değerlere hiçbir müdahale hakkı yoktur. Müdahale bir darbe sayılır. Darbelerin de kendine özel bir hukuku vardır. Bu darbeyi tümüyle reddediyorum." dedi.

Ben bugün talimatla karar veren yargı mensupları adına utanıyorum...Suriye'yi bir uydu devletçik kurulmasına göz kapayıp el sıkışırken millete terörist diyenlerden utanıyorum.

Başkası adına utanırsınız ya o yüzden utanıyorum. Yaptıkları hırsızlığı, arsızlığı anlatırken utanıyorum. Ben utanıyorum ama onlar utanmıyor. Onların yüzü onların yüzleri kızarmıyor. yaptıkları utanmaz arsız pişkin siyasetten onlar utanmıyor. Kanıma da en çok bu dokunuyor. Allah şahidim olsun ki elimde taşıdığım demokrasi bayrağını ant olsun ki yere düşürmeyeceğim.

İradesini her daim baş üstünde tuttuğum büyük Türk milletinin huzurunda soruyorum, İBB seçimlerinde ilçe belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri ve muhtar seçimleri için tek zarf kullanmadık mı? Peki o zarfların atıldığı sandıkların başkanları aynı isimler değil miydi;? O zarfların içinde 4 pusula vardı. Aynı kurumların denetimindeydi. Bunların içinde sadece kaybettikleri İBB sonuçlarını seçip iptal etmek hangi vicdana izah edebilir. Bu durumda Türkiye'deki tüm sandık başkanlarını kontrol etmeyecek misiniz? Sadece 31 Mart seçimlerinde değil, 24 Haziran seçiminde de sandık kurullarını incelemeyi düşünmüyor musunuz?

SANDIK KURULLARI İNCELENSİN
Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği seçimde bu sandık kurulları görevde değil miydi! İYİ Parti olarak 24 Haziran'da görev yapmış olan tüm sandık kurulu başkanlarının incelenmesini talep ediyoruz. Ramazan'ın ilk orucunu hak yiyerek açtınız. Sandık kurulları belirlenirken neredeydiniz? Karar hukuksuz olunca bu sorulara verilecek makul bir cevap olmadığını elbette biliyoruz.

BU DARBEYİ KABUL ETMİYORUM
Aziz milletimin iradesine tuzak mı kurdunuz? Ülkeyi yöneten belli,. Sandık kurulları konusunda denetleme yetkisi olan kurum belli. Bugün o iki sorumlu el ele vermiş millet iradesini yok sayıyor. Bu karar sonucu büyük olgunlukla karşılayarak iradesine saygısını hak eden AKP'ye ve MHP'ye oy vermiş vatandaşlarımızın iradesine de karşıdır. Sebep olduğu bu hukuksuzluğun demokrasimizde açtığı yaranın mutfağımıza nasıl yansıyacağını hiç düşündünüz mü? Türkiye'yi bir muz cumhuriyeti olarak göstermiş olduğunuzun farkında mısınız? Koltuğunuz için her şeyi mübah gören zihniyetinizden utanıyorum.

"Demokrasinin evrensel değerleri çok açıktır. Yargının bu değerlere hiçbir müdahale hakkı yoktur. Müdahale bir darbe sayılır. Darbelerin de kendine özel bir hukuku vardır. Bu darbeyi tümüyle reddediyorum.