GÜNDEME BAKIŞ – Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP’li Rıdvan Karakayalı, belediye borcunun 91 milyon TL olduğunu açıkladı. Kemalpaşa eski Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu ise 31 Mart 2019 tarihi itibariyle borcun 55 milyon olduğunu söyledi. Uğurlu, “Palavralara cevap verilmez ama yalan söylüyor. Belediyenin devlete sigorta ve vergi borcu var. Örneği bu 10 milyon. Bunu yapılandırırsın. Devlette bunu senden faizi ile alır. O bize belediyeyi 40 milyon borçla devretti ama biz faiz oranlarını sunmadık. Şuanda kongre merkezinin hak edişi ile birlikte borç 60 milyon. Ama bu 31 Mart’tan sonra oldu. 15 yıla bölünen faiz oranını da söylüyor. Algı yönetimi yapıyor” dedi.

SEÇİLSEYDİM AYNEN DEVAM EDECEKTİ
AK Partili Uğurlu, gelen tüm misafirlerini ilçedeki beş yıldızlı otelde ağırladıklarını belirterek, “İki tane uluslararası festival yaptık. İnsanlar burada kaldı. Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında 4 bin 500 kişiyi Çanakkele’ye götürdük. 4 bin inşamızı hayatlarında ilk defa termal otele götürdük. Seçimi kazansaydı yine götürecektim.  Bize bıraktığı enkaza rağmen biz en fazla yatırımı yapan belediye olduk” dedi.

DÜRÜST OLSUN, SÖZLERİNİ YERİNE GETİRSİN
Uğurlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Rıdvan Karakayalı dürüst olsun, bu millete verdiği sözlerine yerine getirsin. Seçim meydanlarında 120 milyon bütçemiz var diye geziyordu. Bütçe 60-70 milyon. Artık seçimler geride kaldı. Yalanla kazandığı seçimden sonra hizmet üretsin. ‘5 bin kişiyi işe alacağım’ dedi. Sözünü tutsun. Kendisini Dürüst olmaya ve insan olmaya davet ediyorum”