KARABAĞLAR'A TEK BİR ÇİVİ ÇAKMADILAR

Karabağlar'da CHP'li belediye yönetiminin hiçbir hizmet üretmediğini, hizmet üretmediği gibi hükümet tarafından yapılacak işlere de engel olduğunu hatırlatan Kaya, "Her zaman buradayız, Karabağlar'ın içindeyiz, mahallelerindeyiz, sokaklarındayız. Sürekli esnaflarımızla, vatandaşlarımızla beraberiz. Herkesin ortak serzenişi aynı. Karabağlar Belediyesi'ni kurulduğu günden beri CHP'li yöneticiler yönetiyor. Bugüne kadar Karabağlar'a ne CHP'li büyükşehir belediyesi ne de CHP'li ilçe belediyesi tek bir çivi bile çakmadı. Dokunduğumuz herkes veryansın ediyor. Bırakın büyük projeleri, temel belediyecilik hizmetlerini, rutin işleri bile yapamayan bir yönetim var karşımızda" sözlerini sarf etti.

CHP'NİN GÜNDEMİ BAŞKA

CHP'nin vatandaşa hizmet etme derdi olmadığını belirten Kaya, "CHP, bu milletin derdiyle dertlenmez. Onların gündemi başka. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yerel hizmetler ve belediyecilik dışında her işe el atmış durumda. Genel siyasetten kafasını kaldırıp şehre baktığı yok. Burada da ayrı bir parantez açıp şunu söylemek isterim. CHP'li Tunç Soyer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu ve hepimize istikamet olarak gösterdiği milli çizginin sürekli dışında olmuştur. Milli davamız olan Kıbrıs konusunda söylediklerinden tutun, terör örgütüyle ilişkisinden dolayı görevden alınan belediye başkanlarıyla yakın temasına kadar her işinde İzmir'e, İzmirli hemşehrilerimizin ortak hassasiyetlerine aykırı tutumlar var. Bu gündeme özellikle daldığı aşikar. İzmir millidir, İzmir yerlidir, İzmir kurtuluşun ve kuruluşun şehridir. Bunu hiçbir şey değiştiremeyecektir" şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEDİLER

Karabağlar'ın nüfusunun 500 bine yaklaştığını, sorunların günden güne büyüdüğünü hatırlatan Mahmut Atilla Kaya, CHP'li belediye yönetiminin siyasi saiklerle kentsel dönüşümün önünü tıkadığını belirtti. Çarpık kentleşmenin giderilmesi ve kentsel dönüşümle daha modern bir Karabağlar'ın inşa edilmesi için her zaman gayret gösterdiklerini ifade eden Kaya, "Biz hep samimi olduk. Belediye bakanlıktan yetki istedi, kendilerine yetki verildi. Ne istedilerse aldılar ama taş taş üstüne koymadılar. Yetkileri olmasına rağmen plan yapmadılar. İnsanlarımızı mağdur ettiler. Ne kendileri yaptılar, ne de bizim yapmamıza müsaade ettiler. İtiraz ettiler, engellediler. Bu zihniyete diyecek söz yoktur. Bunları insanlarımızın vicdanına havale ediyoruz" dedi.

 ÜNİVERSİTEYE KARŞI ÇIKIYORLAR

Karabağlar'a tam donanımlı bir üniversite kampüsü inşa etmek istediklerini ancak CHP'lilerin bunu istemediğini sözlerine ekleyen Kaya, "Biz Karabağlar'ı üniversite kenti yapalım istiyoruz, tam donanımlı modern bir kampüs ile donatalım, Türkiye'nin gıpta ile bakacağı bir yer haline getirelim istiyoruz, CHP'liler bunu istemiyor. Karabağlar'da üniversiteye bile karşı çıkan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Üniversitelerin, kentlerin nüfus, ekonomik ve sosyal yapılarında yarattığı değişimleri hepimiz biliyoruz. Üniversiteler, içinde bulundukları kentlerin büyüklüğüne ve diğer fonksiyonların düzeyine bağlı olarak, bir kentin gelişmesine çok değerli katkılar yapabilir. Üniversite merkezli kentler çevreye, kültüre ve tarihe duyarlı kalkınmayı temin ederler. Bizim Karabağlar için çizdiğimiz vizyon budur. Ancak CHP'li belediyenin Karabağlar'a bakışı ortadadır. Karabağlar'ın makus talihini kırmasını asla istemiyorlar" ifadesinde bulundu.