Elitaş Habertürk TV’de yaptığı açıklamada, “18 temmuz tarihine kadar hükümet OHAL’in uzatılması yönünde herhangi bir tavsiye içinde bulunmadığı takdirde OHAL’in zaten kendinden uzaması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Bedelli sorusuna yanıt - "Ekim ayında gündeme gelecek önemli konulardan biri budur. 5 milyon genci kaygılardan kurtarmak gerekiyor."

OHAL ne zaman kalkacak? - "OHAL'in kalkması TBMM'nin doğrudan iradesi değil. Hükümet teklif etmez ve ya teklif TBMM'de reddedilirse OHAL 18 Temmuz'da kalkacak. Sayın Bahçeli bir süre devam etmesi gerekir demişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşü OHAL'in kalkması yönünde. Bugünkü görüşmede OHAL'de gündeme gelebilir."

ELİTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş seçim sonrası NTV'de de soruları yanıtladı. Elitaş, AK Parti'den MHP'ye 6 puan oy kaydığını söyledi. İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen vekiller olur mu sorusuna da yanıt veren Elitaş, "Transfer iyi bir sözcük değil. İYİ Parti derme çatma bir yapıda. 43 vekilleri var sanırım. Genel Başkan ile grup başkanvekili farklı olacak. Liderlik savaşı ile karşı karşıya kalabilirler. İki i ayrılabilir. ortada y kalabilir." diye konuştu.

İşte Elitaş'ın açıklamalarından önemli satırbaşları

MHP'ye oy kaydı mı? - Anketler en büyük yanılgıyı iç oyların nasıl dağılacağında yaşadı. Anketlerde MHP çok düşük gösteriliyordu. Bu düşük görünmenin tepkisi olabilir bu oy artışı. HDP'yi kurtaran CHP'ise, üç hilali de kurtaran AK Parti'dir diye bir durum oluştu kamuoyunda. Bizim anketlerimizde AK Parti'nin oyları 43-48 bandındaydı. En düşük çıktı. Biz de 45-46 bekliyorduk. CHP'nin gemisinden HDP'ye atlayanlar oldu. Bizden de MHP'ye destek olanlar oldu. AK Partililer de Cumhurbaşkanlığında yüzde yüze yakın MHP'ye bir centilmenlik yapmış olabilirler. İYİ Parti ve MHP'nin oylarını toplayınca yüzde 20'nin üzerinde yapıyor. Bizden en az 6 puan MHP'ye gitmiş gibi görünüyor."

Meclis'teki dağılım - "295 vekilimiz var. 301 salt çoğunluğa ulaşmak için 6 eksik var. MHP, İYİ Parti ve HDP ile yan yana gelmez. TBMM'de işimiz o kadar zor değil."

İYİ Parti'den AK Parti'ye geçiş olabilir mi? - "Transfer iyi bir sözcük değil. İYİ Parti derme çatma bir yapıda. 43 vekilleri var sanırım. 11'i eski MHP'li vekil.  Genel Başkan ile grup başkanvekili farklı olacak. Liderlik savaşı ile karşı karşıya kalabilirler. İki i ayrılabilir. ortada y kalabilir."