GÜNDEME BAKIŞ  - Yüksek Seçim Kurulu İstanbul seçimlerini iptal etti. Seçimlerin 23 Haziran’da yapılmasına karar verildi. Kararla ilgili Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Anayasa Mahkemesi’nin 2007 yılındaki haksız ‘367 Kararı’ karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu’nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız” şeklindeki değerlendirmeleri özellikle sosyal medyada büyük ses getirdi.

HAMZA DAĞ’A BÜYÜK DESTEK
Sosyal medya kullanıcıları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın 19 Ağustos 2018’de yaptığı, “Abdullah Gül de bu harekete ihanet edenlerden birisidir. Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı. Ama Recep Tayyip Erdoğan karşısına CHP- İYİ Parti- HDP İttifakı'nın adayı olarak çıkmayı düşünecek birisi haindir” sözlerini içeren videoyu paylaştı. Bu video yüzlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı.

'HAKLIYMIŞ!'
AK Partililer, “O dönemde Hamza Dağ bu sözlerinden dolayı çok eleştirildi. Ancak şimdi ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı” şeklinde yorumlarda bulundu.