AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Seferihisar'da yerel seçim çalışmalarında bulundu. Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Nişancı ile birlikte Seferihisar'da programlara katılan Bölünmez Çankırı, Seferihisar'ın bu seçimlerde AK Belediyecilik ile tanışması gerektiğini ifade etti.


SEFERİHİSAR’A AK BELEDİYECİLİK VİZYONU
Seferihisar Merkezinde esnaf ve vatandaşları birlikte dolaşan Bölünmez Çankırı ve Nişancı, vatandaşların taleplerini tek tek not etti. Seferihisar'da geçmiş dönemde belediye başkanlığı yaptığını ifade eden Nişancı, Seferihisar'ın hizmete aç olduğunu belirtti. Kendi döneminden sonra Seferihisar'da Sığacık ve birkaç bölge haricinde hizmetin vatandaşlarla buluşturulmadığına dikkat çeken Nişancı, göreve tekrar gelmesi halinde Seferihisar'da kaldıkları yerden AK Belediyeciliğin vizyonu ile Seferihisar'ı bambaşka bir yer haline getireceklerini belirtti.


TERMAL TURİZM VE SPORU DESTEKLEYECEĞİZ
Termal turizm ile Seferihisar’da hiçbir gencin işsiz kalmayacağını belirten Seferihisar Belediye Başkan Adayı Hamit Nişancı, “Seferihisar’da hiçbir gencimiz iş sıkıntısı yaşamayacak. Termal turizmi burada yeniden canlandıracağız. Yılın 12 ayı boyunca burası hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlayacak. Hizmet sektörü ile birlikte sağlık turizmini de Seferihisar’da canlandıracağız.  Burada yaşayan gençlerimize ayrıca sportif anlamda da her türlü desteği vereceğiz. Stadın iyileştirmelerini yapıp, fiziki şartlarını yenileyeceğiz. Seferihisar’ın kalbinde yer alan stat noktasını kapalı spor salonu ile entegre bir şekilde spor kompleksi haline getireceğiz. Gençlerimiz buradan başka yerlere taşınmak zorunda kalmayacak. Stadın bütün planlarını hazırladık. Göreve gelmemiz halinde seçimlerden sonra Seferihisar’da her alanda olduğu gibi sportif anlamda da köklü değişiklikle yaşanacaktır” şeklinde konuştu.


HEM SAĞLIK HEM EĞİTİM YATIRIMI
Merkez esnaf ziyaretinin ardından Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi'nde yatan hastaları ziyaret eden Bölünmez Çankırı ve Nişancı, hastalarla yakından ilgilenerek, hasta yakınlarından hastaların durumu hakkında bilgi aldı. Seferihisar'da yeni bir devlet hastanesi hizmet binasına ihtiyaç olduğunu belirten Belediye Başkan Adayı Nişancı, mevcut hastane binasının da üniversiteye devredilerek üniversitenin olanaklarının geliştirilebileceğini söyledi. Bölünmez Çankırı'da AK Belediyecilik vizyonu ve belediye başkan adayı Hamit Nişancı'nın Seferihisar'da yapacağı bu hizmet ile hem eğitim hem de sağlık alanında büyük bir eksikliğin giderilebileceğinin altını çizdi. 


İHBARLARIMIZA GEÇ CEVAP VERİLDİ
Seferihisar'ın Orhanlı Mahallesini de ziyaret eden Bölünmez Çankırı ve Nişancı 2 bin nüfuslu mahallenin köprüsünün toprak kayması sonucunda kullanılamaz hale gelen bölümünü yerinde inceledi. Orhanlı Mahallesi Muhtarı Birgül Bozkurt ve mahallelilerden köprünün durumu hakkında bilgi alan Bölünmez Çankırı ve Nişancı, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Orhanlı Mahallesi Muhtarı Bozkurt, köprüde gerçekleşen toprak kaymasını vatandaşların belediyeye ihbar etmesine rağmen ihbardan 24 saat sonra yolun kapatıldığını belirtti. 


RİSKLİ KÖPRÜDEN HALA GEÇİŞ YAPILIYOR
Tedbir amacıyla kapatılan köprünün ancak bir günde kapatılabildiğini ifade eden Bozkurt, “Belediyenin buraya gelmesi ihbardan 24 saat sonra gerçekleşti.  Vatandaşlar ise köprüyü kullanamadıkları için Seferihisar'a Ürkmez üzerinden gidip gelmek zorunda kalıyor. Yaklaşık bir aya yakın bir süredir Seferihisar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi yardım çağrılarımıza cevap vermiyor. Köprüden geçiş riskli olmasına rağmen vatandaşlar barikatları kaldırıp köprüden geçmeye çalışıyor. Bir başka riskte 40-50 tonluk hafriyat kamyonları da köprüden geçiş yapmaya devam ediyor. Bizler bu mahallede yaşayan insanlar olarak oluşan bu riskli duruma karşılık bir an önce önlem alınmasını talep ediyoruz” dedi.


VETERİNER MAHALLEYE GELMEK İSTEMEDİ
Okula ve işe gitmek için her gün 40 km fazla yol yapmak durumunda kaldıklarını ifade eden mahalle sakinleri yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler. Bir mahalle sakini de geçen gün hasta olan hayvanı için veteriner çağırdıklarını ancak veterinerin köprünün kullanılamaz durumda olmasından dolayı mahalleye gelmek istemediğini söyledi. 


SEFERİHİSAR’IN ALTYAPISINI AK BELEDİYECİLİK YAPACAK
Mahalle sakinleri ve muhtarın anlattıklarından sonra gerekenin yapılacağını ifade eden Bölünmez Çankırı ise Türkiye’nin her yerinde ihtiyaç olan yerlere köprüler, otoyollar ve hatta tüneller yapan AK Parti hükümetleri ve belediyelerinin vizyonunda bu tür aksaklıkların olmayacağını belirtti. Orhanlı Mahallesinde yaşanan mağduriyetin en kısa zamanda giderilmesi gerektiğini ifade eden Bölünmez Çankırı, “Seferihisar'ın AK belediyecilik ile tanıştıktan sonra altyapı sorunları tarihe karışacaktır. Vatandaşların ihbarına bile cevap veremeyen bir belediyecilik anlayışı akıllara ziyan bir durumdur. Vatandaşlar canını hiçe sayarak köprüyü kullanmaya devam ediyor” dedi.