AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV'de canlı yayında konuştu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Bakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anketlere güvenim yok" sözlerine de ilişkin konuşan Ünal, şunları kaydetti:

2014'e kadar seçimin gündemi psikolojisi oluşuyor, sandığa kadar bunlar değişmiyordu. 2014'te bir şey oldu. Aslında 2010'da başlayan bir etkiydi bu, biz bunu 2014'te çok açık bir şekilde gördük, sosyal ağlar, seçimin gündemini, seçmen davranışına etki eden şeyleri günlük değiştirmeye başladı. Sahadan aldığınız veri bir gün sonra değişmiş oluyor. Gündem anlık değişiyor. İletişimin akışkan, interaktif hale gelmesi, sosyal medyanın bu kadar etkin hale gelmesidir bunun sebebi.

"Artık yeni nesil istihbarat anlayışı var" diye Ünal, şunları kaydetti:
"Elinizde bulundurduğunuz cihazdan yaptığınız tüm hareketlerle duygularınızın, düşüncelerinizin analizi yapılıyor. Sizinle ilgili istihbarat araştırmasına gerek yok. Facebook'ta neleri beğenmişim, Twitter'da hangi hesaplar benim ilgimi çekmiş, bunlar analiz ediliyor. FETÖ'cülerin en iyi bildiği şeydir bu. Onlar tarafından yönetiliyor bu. Türkiye'de siyaset yaptığını söyleyenlerle FETÖ'nün dili aynı."

Ünal konuşmasının devamında ayrıca şu konulara değindi:
"(Tanzim satış) Gittiğim illerde insanlar bize 'Burada ne zaman tanzim satış yapacaksınız?' diye soruyorlar. İnsanlara ucuz meyve sebze sunmak negatif bir şey değil pozitif bir şey. Sebze meyve fiyatlarında bir istismar varsa hükümet buna da müdahale eder. 13 Ağustos’ta Londra merkezli bir kur atağı yaşandı. Ama ekonomiyi çökertmekti. Geçen gün açıklama yapıldı “seçimden sonra Dolar 5’in altını görecek.
"Dolar’ın yükseltilmesi ve bu kur atağı üzerinden ekonominin çökertilmek istenmesini yüksek irade cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ve ekonomi yönetiminin bir çatı altında toplanmış olması engelledi.
"CHP'nin kendi içinde yaşadığı krizlerden kaynaklanan DSP'ye dönük bir hareketlenme var. 31 Mart'tan sonra CHP'nin yaşayacağı hezimetle CHP içinde bir parçalanma olacak. Siyaset yeniden şekillenecek. Artık 9. kez yenilen bir genel başkanın konuşacak bir şeyi kalmayacak.
"(Yeni askerlik düzenlemesi ne zaman gelir?) Nisan ayın gelir. Cumhurbaşkanımız ve grup başkanımız bu yönde açıklama yaptılar. Nisan ayında şekillenir ve TBMM gündemine gelir."