AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamalarından detaylar şöyle:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, sivillerin hayatının korunması konusunda dünyada en hassas orduların başında gelir.

Türkiye’nin savunma hakkını, terörle mücadele hakkını ve anayasal düzenini savunma hakkını dikkate almadan, sürekli olarak terör örgütünün perspektifi ve merceği ile Türkiye’ye uyarıda bulunmak ahlaksızlıktır.

Beyaz Saray açıklaması daha doğru bir açıklama. Türkiye'nin kendini savunma ve terörle mücadele hakkı var. Pentagon'un açıklaması 'Biz bunlara destek veriyoruz' itirafıdır.

Keşke dediğimiz şekilde terörle mücadele açısından Türkiye Cumhuriyeti’nin aleyhine yönelik faaliyetlerin engellenmesi açısından yeterli bulacağımız düzenlemeler olsa.

En büyük teşekkürümüz İstiklal Caddesi esnafına. Bütün Türkiye 'Teröre karşı biriz ve beraberiz' dedi.

Türkiye güçlü bir diplomasi devletidir ve bunu her olayda göstermektedir.

Adında baro olanların terör örgütünün kullandığı kavramları ve literatürleri kullanarak açıklama yapması son derece vahimdir.

Öyle adımlar atacağız ki Miçotakis ile Dendias havada dolaşmaktan yere inemeyecekler, bizim adımlarımızı takip etmekten.

(YKS tarihi) Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez. Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşır.