Toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

Hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Bugün Türkiye’nin aydınlık yarınları için önemli bir adımı atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 24 Haziran seçimlerine günler kaldı. AK Parti ailesi olarak yeni bir zafer kazanmak için gün sayıyoruz. Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte aziz milletimizle bugün seçim beyannamesini paylaşacağız. Bizler “Vakit Türkiye Vakti” diyerek ülkemizin dört bir yanına dağılacağız. Her vatandaşımıza Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatacağız.

Her zaman söylüyoruz, AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderidir. Bu salonda sadece yol arkadaşlarımız değil, sadece 600 milletvekili adayımız yok. Aynı zamanda 81 milyonun umudu var. Öncelikle 24 Haziran seçimlerine katılan bütün partilere, adaylara başarılar diliyorum.

Kadın adaylara listelerinde yine en fazla yer veren parti AK Parti’dir. 16 yıl içinde olmaz denilenlerin olduğuna, hayal denilenlerin gerçeğe döndüğüne hep birlikte şahit olduk. 16 yıl önce devraldığımız Türkiye ile bugünkü Türkiye’nin arasındaki değişim işte ortada. 16 yılda Türkiye’yi 3,5 kat büyüttük.

Bugün itibariyle 65’inci hükümetin ikinci yılını tamamlamış bulunuyoruz. Bu iki yıl içerisinde bu zorlu süreçte bütün bakanlar kurulu arkadaşlarımla ülkemiz için, milletimiz için çok önemli kararlar aldık. Çok büyük zorluklarda liderimizin yardımıyla, desteğiyle çok zor kararlarda ülkemizi milletimizi yüzünü güldürecek sonuçları birlikte elde ettik. İki yıl kısa bir süre olabilir. Ama siyasi tarihimiz içerisinde bu iki yıl uzun uzun yazılacak iki yıl olarak tarihe geçecektir.

İki yılda başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Darbesiyle, fırat kalkanı harekatıyla ve 94 yıllık yönetim sistemimizi değiştiren anayasa değişikliğiyle halk oylamasıyla ve rekor büyümesiyle iz bırakan iki yılı tamamlamış bulunuyoruz.

DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

-Ankara Spor Salonu’na “Vakit Türkiye vakti”, “Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye”, “Yaparsa yine AK Parti yapar”, “Millet karar verecek güven ve istikrar devam edecek” pankartları asıldı. İlk kez 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılan “Erdoğan” logosu dikkat çekti.
-Atatürk, Erdoğan, Yıldırım posterleri ve Türk bayrağı yan yana asıldı. 
-AK Parti’nin “Tek sevdamız Türkiye”, “Daima aşk daima millet”, “Vakit Türkiye vakti” “Eroğlu Erdoğan” gibi eski ve yeni seçim şarkıları çalındı. 
-Erdoğan ve Yıldırım, salon içine kurulan platformu dolaşarak partililere beyaz karanfiller attı. 
-Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı salon çevresinde partililer dört arama noktasından geçirildi. 
-AK Parti’nin 16 yıllık siyaset yolculuğunu ve Erdoğan’ı anlatan anlatan bir sinevizyon gösterildi. 
-Ankara’dan aday gösterilen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de salona alkışlarla girdi.

Son dakika... AK Parti seçim beyannamesi açıklanıyor

TOPLANTIDAN NOTLAR

Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen partililer, erken saatlerde Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Partililer, oluşturulan güvenlik noktalarında yapılan aramanın ardından salona alınıyor.

Toplantı için hazırlanan salona, üzerinde "İrade, erdem, cesaret" yazılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salondakileri selamlaması için platform hazırlandı. Partililerin etkinliği rahat izlemesi için de kürsünün üzerine büyük boyutlu ekran kuruldu.

Erdoğan'ın konuşma yapacağı kürsünün kurulu olduğu platformun önüne "Vakit Türkiye Vakti" yazılı pankart asıldı.

Salonda, "Güçlü Meclis güçlü Türkiye", "Yaparsa yine AK Parti yapar", "Millet karar verecek, güven ve istikrar devam edecek" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Toplantıya çok sayıda gazeteci akredite oldu. Gazetecilerin rahat çalışabilmesi için salonda alan ayrıldı.