AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

AK PARTİ'NİN SEÇİM KAMPANYASI
Geçtiğimiz 2 aydır il il toplantılar yapıyoruz bütün teşkilat mensuplarımıza yeni seçim kampanyası çerçevesi içeriği konularında farklı eğitimler veriyoruz. Genel olarak klasik kampanyalar dönemi kapandı. Dijital dönüşümün sonucu olarak insanların artık haberleşme biçiminden temel niteliksel değişimin sonucu olarak klasik kampanyalar dönemi kapandı. Eski kampanyalarda kampanyanın psikolojisi dili söylemi fiziki coğrafyada şekillenirdi yani gündemi gazeteler televizyonlar belirlerdi geçmişte. Bu gündemin psikolojisini ayakta tutmak için her yere bayraklamalar yapılır gazete ilanları ama artık seçimin gündemi psikoloji dili sanal ortamda sanal coğrafyada oluşuyor. Eski seçimlerde seçimin psikolojisi oluşur ve sandığa kadar devam ederdi. Şimdi ise seçimin gündemi duygusu sürekli her an değişiyor. Duvarları gazete ilanlarını televizyon reklamlarını yine kullanacağız. Temel hassasiyetimiz herhangi bir çevre kirliliği oluşturmamak.

HER BİR TEŞKİLAT MENSUBUMUZ GERÇEK KİMLİĞİYLE OLACAK
Bizim hakim olmak gibi bir kaygımız yok kendimizi doğru ifade edebilmek kendimizle ilgili doğruları ve gerçekleri orada ortaya koyabilmek. Sanal ortamda da bir genel merkez oluşturduk. 1,5 milyon teşkilat mensubumuzun birbiriyle koşabildiği bunun üzerinden ortak bir dil kurgulamamızı sağlayan aslında bunu 16 Nisan'da da 24 Haziran'da da uyguladık şimdi bunu kurumsallaştırdık. Troller mi olacak? Hayır. Her bir teşkilat mensubumuz gerçek kişiliği kimliğiyle olacak. Aynı zamanda bunlar birer sosyal medya kullanıcısı oldukları için kendi düşüncelerini açık bir şekilde ifade edebilmeleri anlamına geliyor.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN GÖRÜŞMESİ NE ZAMAN OLUR?
Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem Sayın Bahçeli bu konudaki temennilerini açıkladılar. Burada hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Sayın Bahçeli'nin programına göre en kısa zamanda bu görüşme gerçekleşecektir. Önce iki genel başkan yardımcısının görüşmelerinin nihayetlenmesi gerekiyor. Bu görüşmeler nihayetlenmeden bunların genel başkanlara sunulması mümküm değil. İYİ Parti'nin Saadet Partisi'nin, CHP'nin dirsek teması ile HDP'nin yürüttüğü süreç masa başı ittifakı. Cumhur İttifakı ile seçim ittifakını her zaman birbirinden ayırdık.

Diğer siyasi partilerin de 10 Aralık'tan itibasren 10-22 Aralık arasında TBMM'ye odaklanacaklar. Bütçe görüşmeleri var. Muhtemelen 22 Aralık'tan sonraki süreçte bu işler biraz daha şekillenecek netlik kazanacak.

AK PARTİ ADINA AÇIKLANMAYAN SADECE 7 İL VAR
Bu İstanbul ile birlikte 7 ilin bırakılmış olması önümüzdeki süreçte Cumhur İttifakı ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanı ile Devlet Bey'in görüşmesi sonucunda kamuoyuna açıklanacak. Şu ana kadar 3 aday tanıtım toplantısı yaptık. Çok erken olmadı mı diyorlar. Şu anda takvim buna uygun bir şekilde işliyor herhangi bir şekilde zaman darlığı söz konusu değil. Açıklanacak adaylarımız için 3'e böldük süreci. 19 Şubat'ta kampanya lansmanızı yapacağız. Bu defa iki aşamalı ve iki kanaldan yani çok katmanlı ve çok boyutlu bir kampanya planlıyoruz. 19 Şubat kampanyamızı başlatacağız. Mitinglerimiz de şubatın son haftası başlar martın son haftasına kadar devam eder.

GÖRÜŞMELER NE ZAMAN SONUÇLANIR?
Karşılıklı jestler. Cumhur İttifakı'nın hukukunun gerektirdiği özveri ortaya konuyorsa buna karşılıklı jestler diyoruz. Bunlar çok kıymetli. Birileri ısrarla Devlet Bahçeli'nin bu tavrını AK Parti ile ilişkilendiriyor Bahçeli'nin bu tavrı milletine duyduğu sevgi vefa borcu ile ilgili bir şey. Burada sorun Almanya'ya gidip Türkiye'yi şikayet etmektir. Bahçeli'nin posizyonu son derece doğru yerli millidir. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar sorunlu ve sıkıntılıdır. Manifestomuz hazır. Yeni bir şehircilik bildirgesi.