GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Barosu’nun Barış Pınarı Harekatı sonrasında yaptığı açıklamaya AK Parti cephesinden tepki geldi. Baro'nun yaptığı açıklamada "Siyasi iktidarı daha fazla can kaybı yaşanmadan savaşa son vermeye çağırıyoruz" dedi. Baronun bu açıklamalarına avukat olan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya sert dille eleştirdi. 


BAŞKAN SÜREKLİ; KINIYORUM!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli konuyla ilgili sosyal medya hebasından  açıklama yaparak, "İzmir Barosu ne yazık ki tarihe gerçeklikten uzak ve öngörüsüz bir not düşmüş; Bugün, ülkemizin huzuru ve barış ortamı için Suriye’nin kuzeyinde verdiğimiz haklı mücadelenin, terörle mücadelenin” durdurulmasını istemiş! İzmir Barosu'nun bu talihsiz açıklamasını kınıyorum. Zorunlu ve kaçınılmaz bu tarihi eşikte; bize düşen, sağduyulu olmak, bu haklı mücadeleye destek vermek ve dua etmektir. Allah, ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Biz, bize ait olmayanın peşinde değiliz. Canımızdan can koparan, vatanımızı ve bayrağımızı tehdit eden kanlı bir koridoru temizlemenin, katillere ve bölücülere haddini bildirmenin hedefindeyiz. Oysa tam da onların dediği gibi TSK büyük bir özveri ile  “eşit, özgür ve demokratik’’ bir hayatın tesisi için orada! Mehmetçiğimiz; bu uğurda canını hiçe sayarak bir destan yazıyor. İzmir Barosu ne yazık ki tarihe gerçeklikten uzak ve öngörüsüz bir not düşmüş; Bugün, ülkemizin huzuru ve barış ortamı için Suriye’nin kuzeyinde verdiğimiz haklı mücadelenin, terörle mücadelenin” durdurulmasını istemiş!” dedi. 

AK PARTİLİ KAYA DA TEPKİ GÖSTERDİ
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da İzmir Barosu’na tepki gösterdi. AK Partili Kaya, “İzmir Barosu'nun mevcut yönetimi İzmir'i ve İzmirli avukatları temsil etmemektedir. Hasan Tahsin'in memleketi, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir'in duruşu bellidir. İzmirliler, terörle mücadelede devletinin ve ordusunun sonuna kadar yanındadır. Nokta” sözleriyle baro yönetimine yüklendi.