ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ile ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İdlib’de incelemelerde bulunmak üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye’ye geçti. İdlib'e gidecek olan ABD’li heyetin, BM ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey "Türkiye'ye mühimmat ve insani yardım vermeye hazırız. Göçmenlerin İdlib'de kalması gerektiğini düşünüyoruz." dedi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ise Türkiye'nin patriot talebini incelediklerini belirtti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jeffrey, "Türk askeri ve Suriyeli muhalifler bir insanlık felaketini engellemek için savaşıyorlar. Esad ve güçlerinin saldırılarını engellemek için savaşıyorlar.

Türkiye NATO'dan destek istedi. Öncelikli olarak istihbarat paylaşımında bulunuyoruz. Türkiye ABD'nin en önemli askeri müttefiklerinden biri. Türkiye'nin taleplerini değerlendiriyoruz. Biz ve NATO müttefikleri talepleri karşılamak için çalışıyoruz" dedi. (Cumhuriyet)