GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Murat Bakan, kurultayın beklentilere yanıt veren bir sonuç çıkardığını vurguladı. Bakan, “Adında halk olan tek partiyiz. Halkın değişim talebini Cumhuriyet Halk Partisi kurultay delegesi görmezden gelmedi. Önce genel başkan ardından da Parti Meclisi değişti. Kemal Bey’le siyaset yapmış isimler talepte de bulunmadı. Yeni PM oluştu. Şimdi yeni bir MYK ile çalışmalar başlayacak. PM’de genç ve güçlü siyasetçiler var. Yönetim görevi almamış isimler mevcut. Selin Sayek Böke bu konuda istisna. Kendisi dünya tarafından kabul görmüş bir isim.  Parti Meclisimiz ve MYK’mız partimizi yerel seçimlere hazırlayacak” dedi.

CHP’de PM ve YDK üyeleri belli oldu... İşte İzmir'den listeye girenler! CHP’de PM ve YDK üyeleri belli oldu... İşte İzmir'den listeye girenler!

ŞAŞIRTAN BİR DURUM YOK

İzmir özelinde kendisini şaşırtan bir durum olmadığını anlatan CHP’li Bakan, “Deniz Bey PM’ye girdi. Kendisi önceki dönem il başkanımız. İzmir’de değişim diyen ilk arkadaşlarımızdan.  Çok iyi bir sonuç aldı PM seçiminde. YDK’ya da İzmir’den iki isim girdi. İzmir delgasyonundan Genel Başkanımız Özgür Özel’e ilk turda 21, ikinci turda 31 oy çıktı.   Değer illerin aksine İzmir’de delgasyon üzerinde etkili olan arkadaşlar baskı kurmadı ve delegelerimiz özgür iradelerinin önünü açtılar” dedi.

OBJEKTİF KRİTİRLERE GÖRE…

Parti kamuoyuna da mesaj veren CHP PM Üyesi Murat Bakan, “Yerel seçimlerde adaylarımız objektif kriterlere göre, halktaki kriterlere göre belirlenecek. Genel Başkanımıza oy verdi vermedi diye bir değerlendirme içerisine girmek bizim anlayışımızda yok. PM ve MYK objektif kriterlerle kent için en doğru kararı verecek” dedi.