GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, hakkında düzenlenen iddianamenin kabul edilmesinin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Davanın ilk duruşması 19 Eylül 2025 tarihinde İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Üçüncü iddianamede yer alan Aslanoğlu, tutuklu bulunan 11 kişinin tutuklu yargılanması kararına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.
Aslanoğlu’nun paylaşımı şöyle:
“Yol arkadaşlarımız özgür kalsın, Türkiye demokratik ve adil bir iktidarla buluşsun diye bir araya gelmiştik 19 Mayıs’ta İzmir’in kalbi Gündoğdu’da; tam 2,5 milyon İzmirli, 2,5 milyon Egeli olarak!
O gün İstanbul’daki yol arkadaşlarımız içindi çağrımız, bugün İzmir, Adana, Antalya ve Adıyaman’daki yol arkadaşlarımız ve şahsım için de bu çağrıyı yapıyoruz: Adil yargılama ve bağımsız bir hukuk düzeni istiyoruz!
Size yazamadığım süre zarfında örgütüme yazdım, ilçe başkanlarıma, belediye başkanlarıma: Bir olun, birlikte olun, gelen fırtınayı beraber göğüsleyin ve sesimizi muhakkak duyurun dedim. Sağ olsunlar hiçbiri yüzümü kara çıkarmadı ve her mesajımı size ulaştırdı, beni ziyaret etti.
Yine size yazamadığım süre zarfında birçok şey oldu: İsnat edilen suç üç ayrı iddianame olarak hazırlandı ve mahkemece kabul edildi. Bu sevindirici bir haber, yargılamanın hemen başlaması bizim de talebimiz; aynı talebi İstanbul için de yineliyoruz, yol arkadaşlarımızın iddianamelerini bir an evvel hazırlayın!
Gelelim iddianameler kabul edildikten sonrasına… İlk iki iddianameyle suçlanan arkadaşlarımız tutuksuz yargılamayla tahliye edildi, bu haber, beni uzun süre sonra buralarda en çok sevindiren haber oldu. Beni de suçlayan son iddianame ise, cuma günü kabul edildi. Bugün mahkeme tarihimizi verdiler, 19 Eylül. O güne kadar ne mi olacak? Yine tutuklu yargılansın kalan 11 kişi dediler. Desinler, önemli değil; bugünlerin geçeceğini bilen bizler için hiç önemli değil!
Siz enseyi karartmayacaksınız, siz bizlerin sesi olmaya devam edeceksiniz ve Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde aydınlık yarınlara yürümek için bugüne kadar bir çalışıyorsanız, bugünden sonra bizim yerimize de çalışacak, içeridekiler için de adım atacaksınız. Ve o gün geldiğinde buluşacağız, yine böyle bir meydanda, yine milyonlarla. O zamana kadar umudunuzu yitirmeyin; unutmayın, karanlık gidecek, biz kalacağız!”





