Demet şener ve İbrahim Kutluay, 25 Mart'ta İstanbul 4. Aile Mahkemesi'nde "anlaşmalı" olarak boşanmış, mahkeme boşanma protokolü gereği Kutluay'ın Şener'e 3 milyon lira tazminat ile iki çocuğuna toplam 32 bin 500 lira iştirak nafakası ödemesine karar vermişti.

İkili yeniden mahkemelik oldu. Demet Şener, çocuklarına 1 Nisan'da ödemesi gereken 32 bin 500 liralık iştirak nafakasını ödemediği gerekçesiyle eski eşi hakkında icra takibi başlattı.

HACİZ KABUL EDİLDİ
1 Mayıs'ta ikinci ayın nafakasını da ödemediğini dava dilekçesinde anlatan Şener'in avukatı, "Devam edecek olan diğer ayların nafakasını da ödememe tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle ihtiyati haciz isteme zorunluluğu doğmuştur" dedi. Mahkeme haciz talebini kabul etti. Demet Şener, ihtiyati haciz kararının hemen ardından, İbrahim Kutluay'ın kendisini tehdit ettiği ve hakaret ettiği iddiasıyla korunma talebinde bulundu.

İstanbul Aile Mahkemesi'ne sunulan korunma talepli dilekçede şöyle denildi:

"Davalı, boşanma kararının ardından üzerine düşen edimlerini yerine getirmemiştir. Demet Şener de hukuki yola başvurmuştur. Kutluay bunun üzerine Demet Şener'i aramış, hakaret ve tehdit etmiştir. Bununla yetinmeyip onun evine gelmiş ve rahatsız etmiştir. Davalı eve istediği gibi girip çıkmaya çalışmakta, artık özel hayata müdahale edecek derecede rahatsız etmektedir. Davalının sözlü ve psikolojik şiddet eylemleri giderek artmaktadır. Demet Şener, davalıdan kendisi ve çocukları için korkmakta ve endişe duymaktadır."

Talebi değerlendiren İstanbul Aile Mahkemesi, 1 ay süreyle İbrahim Kutluay'ın Demet Şener'e yönelik şiddet tehdidi, hakaret ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, evine ve işyerine yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine karar verdi.

KORUNMA TALEBİ
Demet Şener, haciz kararı sonrası eski eşinin tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığı iddiasıyla korunma talebinde bulundu.