Hayvan severlerin her yıl ilgi ile takip ettiği Pet İzmir 2019, İzmir Evcil Hayvan, Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı başladı. Bayraklı Tepekule Kongre merkezi’ndeki fuar Pet sektörünü ve hayvan severleri buluşturdu. 72 firma ve yüzün üzerinde markanın yer aldığı organizasyon 24 Mart akşamına kadar sürecek. Birbirinden özel stantlarda kedi, köpek ürünleri, yemler, mamalar, akvaryumlar ve veterinerlik malzemeleri tanıtılıyor. En son çıkan evcil hayvan gıdaları, pet aksesuarları, bakım ürünleri, kuş oyuncakları fuarda ziyaretçiler ile buluşturuldu. Evcil hayvanların yer aldığı fuarda kedi köpekten balığa, sürüngenlerden papağana çok sayıda farklı cins hayvan Egelilerin ilgi odağı oldu.

İNCE ELEYİP SIK DOKUYORLAR
Her geçen gün evcil hayvanların beslenmesine daha fazla dikkat eden hayvan severler fuardaki gıda ürünlerini dikkatle inceliyor. Hayvan severlerin gıda ürünlerindeki trendi organik ürünler. Hayvan sever Duygu Haskaynak, “Onlarda can taşıyor. Organik olmayan ürünler insanlar gibi evcil hayvanlarımızın sağlıklarını olumsuz etkiliyor. Can dostlarımıza organik ürünler almaya çalışıyoruz. Evcil hayvan gıdalarımız organik tarım esasına göre mi üretilmiş? Ürünler bize ulaşana kadar kimyasal madde, GDO, hormon ve tarım ilacı kullanılmış mı? Bunları soruyor ve araştırıyoruz”dedi.

KEDİ KUMUNUN DA ORGANİĞİ VAR
Pet firmalarının stantlarını ziyaret eden hayvan severler Pet Mobilyaları, aksesuarları, oyuncakları ve kıyafetlerinde de doğal ürünleri tercih ediyorlar. İmitasyon ürünlerden uzak duruyor. Pet İzmir 2019, İzmir Evcil Hayvan, Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı’nda organik kedi kumu ilgi çeken ürünlerin başında geliyor.
Evcil Hayvan dostlarının Ege Zirvesi Bayraklı Tepekule Kongre Merkezinde 4 gün sürecek. Organizasyon her gün 11.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. 24 Mart 2019 akşamı tamamlanacak organizasyonu yaklaşık 20 bin kişi ziyaret edecek.