Koleksiyonun temasını Oscar Wilde’ın ‘The Nightingale and the Rose’ kitabından aldığını belirten Sarıkan, “Koleksiyonumda bülbülün gülle ilişkisini sembolize etmeye çalışıyorum” dedi.

Gelinlik, damatlık ve abiye tasarımlarını İzmir’den dünyaya sunmasının yanı sıra genç tasarımcıları sektöre kazandıran IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 22 – 25 Ocak 2019 tarihlerinde 13. kez düzenlenecek. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir’de gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir,  2019 – 2020 modasında belirleyici olacak. Fuar kapsamında gerçekleşecek genç tasarımcıları sektöre kazandırmayı hedefleyen Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nın bu yıl ki birincisi Kansu Sarıkan da, 13. IF Wedding Fashion İzmir’in Performans Defilesi için çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor.



YARIŞMA MARKA KURMA SÜRECİMİ HIZLANDIRDI

Herkes tarafından beğenilen bir koleksiyon çıkarmak amacıyla dikim işlemlerini sürdüren genç tasarımcı Kansu Sarıkan, “Tasarımcı olarak yaratıcı ve özgün olmanın dışında birçok şeyi aynı anda koordine etmeniz ve yönetmeniz gerektiği için bütün enerjiniz bu sürece gidiyor. İlk defa bu kadar büyük bir koleksiyon çıkaracağımdan ötürü birçok yeni şey de öğreniyorum. İlk koleksiyonumun Erol Albayrak atölyesinde dikilmesi bu nedenle büyük bir şans, kendisi ve ekibi bana her anlamda destek oluyor, çok öğretici bir süreç yaşıyorum. Yarışma, marka kurma sürecimi epey hızlandırdı diyebilirim. Performans defilesi bir markanın başlangıcı için çok iyi bir çıkış noktası. İZFAŞ’ın defile için kumaş, dikim ve defile desteği büyük bir kolaylık sağlıyor” dedi.


KOLEKSİYONUN TEMASINI AÇIKLADI
Koleksiyonu hakkında bilgiler veren Sarıkan, “Koleksiyonun teması ‘The Nightingale and the Rose’. Divan edebiyatında da ele alınan, Oscar Wilde’ın da yorumladığı bir hikaye bu. Oscar Wide’ın yorumunda hikayedeki genç filozof bir kıza aşık olur ve onunla gelecek olan baloda dans etmek ister, ancak kızın bir şartı vardır, kırmızı bir gül. Genç adam, kırmızı gülü olmadığı için çok hüzünlenir.  Buna şahit olan bülbül gence yardım etmek için bütün gülleri dolaşarak kırmızı bir gül ister. Sonunda kırmızı güle ulaşmanın tek yolu, gülün bülbülün kanını alarak çiçeğini kırmızıya boyamasıdır. Bülbül kendini gerçek aşk uğruna feda etmektedir. Koleksiyonumda da bülbülün gülle ilişkisini sembolize etmeye çalışıyorum. Defileden sonra ilerleyen süreçte markamı büyütmek ve koleksiyon üretmeye devam etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.