Kabaağaçlı'nın Bodrum'dan sonra ömrünün 15 yılını geçirdiği Konak'ın Hatay Semti'ndeki Merhaba Apartmanı'nın bulunduğu 232 Sokak'ta anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte söyleşinin yanı sıra, Kabaağaçlı'nın kendi çizdiği resimlerinden oluşan sergi ve mini konser yer aldı. Etkinliğe, Türkiye'nin ilk ortodontisti Ayşe Mayda, Cengiz Özdemir, Pervin Özdemir ve Yusuf Ziya Ulusoy, Murat Reis Mahalle Muhtarı Zafer Çam, yazarlar, semt sakinleri ile çok sayıda davetli katıldı.



Söyleşinin açılışını yapan Hatay Kültür Sanat Platformu Başkanı Cengiz Özdemir semte Halikarnas Balıkçısı Kültür Evi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Moderatörlüğünü İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu'nun üstlendiği söyleşide İzmir Rehberler Odası Başkanı Nebil Altınel, arkeolog Prof. Dr. Recep Meriç ve edebiyat öğretmeni Türkan Beycan, Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı kendi açılarından değerlendirirken, kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan da babası Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı anlattı. Noonan, "Babama duyulan ilgi, merak, sevgi giderek artıyor. Başta edebi kişiliği olmak üzere çok yönlü Balıkçı daha uzun yıllar değerleriyle anılacaktır. Bugün bu töreni düzenleyen ve bizimle olan herkese teşekkür ederim" dedi.




ŞİİRLER DİLE GELDİ
Kabaağaçlı'yı 'insanlık ustası' olarak tanımlayan Sancar Maruflu, çocukları çok sevdiğini, İzmir Kültürpark'a da nebatat (botanik) parkı kurduğunu söyledi. Anadolu'ya 'Hey koca yurt' diye seslenen Kabaağaçlı'nın 'manevi oğlum' dediği Prof. Dr. Şadan Gökovalı da şehir dışında olduğu için bu kez manevi babasına uzaklardan gönderdiği mesajla 'Merhaba' dedi. Çiçek Çiçek isimli şair de yazdığı şiirlerle Balıkçı'ya seslendi. Söyleşinin ardından, Şef Mustafa Dalçam yönetimindeki koro 'Bodrum Türküleri ve Deniz Şarkıları' adlı mini bir konser verdi. Anma töreni Arda Şimşekyay'ın keman dinletisiyle sona erdi.