İlk defa Türk müziğini viyolonsele uyarladığı parçayı seslendiren Ezgi Karakuş, büyük bir beğeni kazandı. "Kahramanım" diyerek Ezgi'ye alkışlayan Yo-Yo Ma, konser sonrasında kendi sosyal medya hesabında genç sanatçıya geniş yer verdi. Konser sonrasında Kansas City TV ve Amerikan basınında röportajlar da yayınlandı.


1987 yılında İzmir'de doğan, ilköğretim döneminde 1994-2001 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı sınavını kazanarak yaylı çalgılar viyolonsel bölümüne kursiyer öğrenci olarak giren Ezgi Karakuş, DEÜ Devlet Konservatuarı'nın Lise giriş sınavlarını kazanarak, Prof. Çağlayan Ünal Sümer'in öğrencisi oldu. Bu dönemde okulun oda müziği orkestralarında çellist olarak çalışan genç yetenek 2003 yılında Almanya'da 'Bremen Gençlik Orkestrası'na davet edildi. Karakuş 2005 yılında da Almanya'nın Münih kentinde 'Youngenç Filarmoni Orkestrası' ile konserler verdi.


Yüksek lisansına Prof. Çağlayan Ünal Sümer'le devam eden Ezgi, 2006 yılında ilk solist konserini DEÜ İzmir Devlet Konservatuarı Orkestrası eşliğinde G. Faure, Elegie op. 24 Viyolonsel Konçertosu yorumuyla İzmir Sabancı Kültür Sarayı'nda verdi. Ezgi Karakuş, 2007 Lisans-3'te ise ikinci solist konserini Konservatuvar Orkestrası eşliğinde E.Lalo, Viyolonsel Konçertosu'nu Sabancı Kültür Sarayı'nda gerçekleştirdi.


2009 Aralık ayında ABD Marshall Üniversitesi Müzik bölümüne davet edilerek Prof.Dr. Şölen Dikener'in (Graduate) yüksek lisans öğrencisi olarak kabul edildi. Karakuş, oda müziği çalışmalarını çellist Alistair David MacRae ve Cellist David Teie ile sürdürüyor. 2011 yılında West Virginia Marshall Üniversitesi'nde düzenlenen Winner of Jackson/Balshaw Music Competition Müzik Yarışmasını birincilikle kazandı.


Yüksek lisansını 2013 yılında bitirerek, Misouri Eyaleti Kansas City Üniversitesine doktorasını yapmak üzere davet edilen Ezgi Karakuş, resitaller ve konserler verdi. Doktorasını da başarıyla tamamladı. Ezgi, şu anda Ottawa Universitesi'nde ve Emporia State Universitesi'nde yardımcı profesör olarak ders veriyor.