Folkart Academy Özel Yetenek Sınıfı’nın ilk mezunlarından Yağmur Çokgenç, Çocuklar Duymasın dizisinde rol alırken, Demircan Kaçel 1000 kişi arasından yeni bir dizinin kadrosuna seçildi. Selen Sarıkaya ise, Hollywood’un ünlü film şirketleri Disney Marvel ve Universal Pictures’ın dev bütçeli filmlerinde iki ayrı karakteri seslendirecek.

YAĞMUR ÇOKGENÇ
Yağmur Çokgenç, ekranların sevilen dizisi, Kanal D’de yayınlanan Çocuklar Duymasın'ın kadrosuna katıldı. Daha önce Folkart Academy öğrencileri tarafından sahnelenen Sersefil Müzikali’nde rol alan Çokgenç, dizideki Cansu karakterini başarı ile canlandırmaya başladı.

DEMİRCAN KAÇEL
Demircan Kaçel ise ilk olarak bir mobilya firmasının reklam filminde oynadı. Kaçel, şimdi ise önümüzdeki günlerde yayınlanmaya başlayacak bir dizide rol alacak. Kaçel, dizi için 1000 kişi arasından yapılan seçmelere katılarak, rol almaya hak kazandı. Demircan Kaçel de Sersefil Müzikali’nde rol almıştı. Kaçel’in rol alacağı dizinin ise ismi gizli tutuluyor.

SELEN SARIKAYA
Folkart Academy Özel Yetenek Sınıfı’nın bir diğer genç yeteneği Selen Sarıkaya da uluslararası film sektörüne adım attı. Genç yetenek Sarıkaya, Disney Marvel ve Universal Pictures tarafından çekilen filmlerde karakterlerin seslendirmelerini yapmaya başladı. Selen Sarıkaya, Disney Marvel’ın dev bütçeli filmi Black Panther de 'Shuri' karakterini ve Universal Pictures’ın Pacific Rim: Uprising filminde ise 'Amara' karakterlerini girdiği seçmelerde birçok kişi arasından kazanarak seslendirme hakkını kazandı. Ayrıca Sarıkaya, şu an yeni oynayacağı tiyatro oyununun provalarına hazırlanıyor.

"DESTEKLERİMİZ SÜRECEK"
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "2017 yılında eğitim vermeye başlayan Folkart Academy öğrencilerinin kısa sürede yakaladıkları bu başarı bizleri mutlu ediyor. Başarılarının devamını diliyorum. Folkart Academy’den ilerleyen süreçte yetenekli gençlerimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz" dedi.

Folkart Academy Koordinatörü Volkan Severcan ise, "Özel Yetenek Sınıfı’nı seçerken ve kurarken amacımız yetenekleri keşfederek, geleceğe hazırlamaktı. Uzun süren yaklaşık 800 saatlik eğitimlerin ardından ilk mezunlarımızdan 3’ü sektörde kendilerini göstermeye başladılar. Ciddi ve zorlu elemelerden geçerek, bu başarıları yakaladılar. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.