Foça konulu manzaraların ve portrelerin resmedildiği serginin açılışına, Ressam Rüstem Ersöz’ün dostları, Foçalılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça temalı sergisi dolayısıyla Ressam Rüstem Ersöz’e teşekkür etti. Başkan Demirağ, ‘‘İzmir’in yükselen değeri,  güzel sahil ilçesi Foça’mız, sanatçılara ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Doğal ve tarihi güzelliklerin etkisine kapılan birçok sanatçı dostumuz, sıklıkla Foça’ya geliyor ya da yerleşiyor. Bu gelişmeler bizleri mutlu ediyor ve gururlandırıyor’’ dedi.

‘Hoşbulduk Foça’ Resim Sergisi, 6 Haziran 2018 tarihine dek, 09.00-18.00 saatleri arasında, İzmir Konak Resim heykel Müzesi ve Galerisi Şeref Akdik Sergi Salonu'nda ziyaret edilebilir.

RÜSTEM ERSÖZ
1962 yılında Eskişehir’de doğmuş, önce babasının işi sonra kendi tahsili ve kamu görevi nedeniyle memleketin birçok köşesinde çalışma ve yaşama şansına sahip olmuştur. Küçük yaşlardan itibaren yöneldiği resim sanatından, uzun tahsil ve meslek yaşamı boyunca kopamamış ve kesintili olarak sürdürdüğü resim çalışmalarına emeklilik sonrasında ağırlık vermiş, kara kalem, suluboya, yağlı boya ve en son pastel boya ile yaptığı eserlerini resim severlerin beğenisine sunmuştur.