İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı'nın katkıları ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda Concertgebouw Caz Orkestrası'nı (Jazz Orchestra of Concertgebouw - JOC)  ağırladı. Şefleri Rob Horsting yönetiminde ödüllü son albümleri 'Crossroads'u seslendiren Orkestra, gönülleri fethetti. Grup üyelerinin parlak soloları da, dünya çapında güzel övgüler alan albümün kazandığı başarıyı hak ettiğini kanıtladı.

Son albümleri Crossroads ile Hollanda Ulusal Ödülünü (Edison Ödülü) kazandıklarını anlatan Rob Horsting, İzmir konseri öncesinde New York'ta çaldıklarını, burada ve festivalde olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 80 dakikalık konserin sonunda Orkestra üyeleri dinleyenlerine, albümün pek çok bestesinin sahibi olan gitarist Martijn van Iterson'un Swarms adlı bestesiyle teşekkür etti.

33. Uluslararası İzmir Festivali, 30 Mayıs Perşembe akşamı De Sangre Y Raza Flamenco Company'nin Carmen by Merrimee eseriyle devam edecek.