Uluç Bayraktar’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği, senaryosunu Damla Serim ile yazdığı sıra dışı bir film 9,75 sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Festivalin Ulusal Yarışma başlığı altında gösterilen film, Mehmet Eroğlu’nun beyazperdeye uyarlanan 9,75 Santimetrekare kitabının derinliklerini en ince ayrıntısına kadar işliyor. Film, Güneydoğuda yaşayan Zinar ve ailesi ile batıda yaşayan ve yakın zamanda öleceğini bilen, kendiyle savaş halindeki travmaları olan yazar Ahmet (Nejat İşler)’in hikâyesini anlatıyor.
Film gösteriminin ardından film eleştirmeni ve yazar Burak Göral’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye, filmin oyuncularından Şükran Aktı ve film müziğinin bestecisi Avi Medina katıldı.
Şükran Aktı söyleşide; “Filmin kısa ama çok etkili sahnelerine sahibim. Çok sevdiğim severek çalıştığım bir rol ve film oldu” dedi. Avi Medina ise konuşmasında; “Filmi çok cesur buldum. Filmin Türkiye’de kolay kolay anlatılamayacak bir hikaye anlattığını düşünüyorum. Filmde bence en önemli şey anlattığı hikayenin cesurluğu” diye konuştu.
 
MÜZİK TEMALI KISA FİLM GELİŞTİRME ATÖLYESİ BAŞLADI
Proje sahipleri Festival kapsamında İzmir Sanatta beş gün boyunca Kısa Film Proje Yarışması’nın seçici kurul üyeleri; Işıl Özgentürk, Tahsin İşbilen, Cumhur Bakışkan, Nihat Durak, Hilmi Etikan, Vecdi Sayar ve Prof. Lale Kabadayı’nın danışmanlığında gerçekleşecek atölyenin ardından filmlerini çekecekler.

Müzik Temalı Kısa Film Geliştirme Atölyesi’ne katılan 10 film projesinin sahipleri sahneye çıkıp kendilerini tanıttı, filmlerini anlattı. Sonrasında Kısa Film Proje Yarışması’nın seçici kurul üyeleri, proje sahiplerine 5 gün süresince neler yapacaklarına dair bilgiler verdi.
Jüri üyesi Işıl Özgentürk yarışma hakkında; “Atölye; kurmaca, belgesel ve animasyon olarak çeşitli bölümlere ayrıldı ve herkes senaryosuyla geldi. Senaryoları daha ileri bir düzeye altlatıyoruz. Son derece keyifli bir atölye” diye konuştu.
 
Proje yarışmasında seçilen projeler ve yönetmenleri şunlar:
 - Sensiz Senler/ Nisa Nemutlubakış
- Radyodaki Şarkı/ Aslı Coşar
- Nokta/ Hakan Gül
- Mardin Diller ve Dinler Korosu/ Elif Yiğit Aygün
- Sevgili Marsias/ Simge Günsan
- Musiversalism/ Orçun Buldaç
- Notalar Susmaz/ E. Kemal Mert
- Playback/ Onur O. Akşit
- Bosna Gece ve Müzik/ Şenol Çöm
- Elbet Bir Gün/ Enes Yıldız.

NİNO ROTA ÜZERİNE SÖYLEŞİ
İ
zmir Sanatta Federico Fellini’nin Otto e Mezzo filmi öncesinde, Vecdi Sayar moderatörlüğünde  Nino Rota söyleşisi yapıldı. Fetay Soykan söyleşi hakkında “Nino Rota’yı biz Fellini’nin ve diğer İtalyan Yönetmenlerin filmleriden biliyoruz. Nino Rota çok sağlam bir müzik eğitimi almış bir müzisyendir. 150 kadar yerli ve yabancı film müziği beslerinin yanı sıra ünlü film Baba’nın müziğini de bestelemiştir” dedi. Söyleşinin ardından Federico Fellini’nin Ottto e Mezzo filmi izlendi.