GÜNDEME BAKIŞ - Konak Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşiminde görüşülecek gündem maddeleri belli oldu. Meclis gündeminde, ilçe sınırları içerisinde bulunan 9 semt pazarının işletme yetkisinin belediye iştiraki MERBEL İzmir Konak Belediyesi Turizm Sanayi Ticaret A.Ş.’ye 10 yıl süreyle devredilmesine ilişkin komisyon raporu ele alınacak.

Söz konusu madde kapsamında Hatay, Gültepe, Toros, Eşrefpaşa, Ferahlı, Alsancak, Yenişehir, Kahramanlar ve Beştepeler semt pazarlarının işletme yetkisinin devir tarihinden itibaren 10 yıl süreyle MERBEL A.Ş.’ye verilmesi meclis üyelerinin değerlendirmesine sunulacak.

BM DESTEKLİ PROJEYE ORTAK OLACAK

Meclis gündeminde yer alan bir diğer madde ise Konak Belediyesi’nin, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından desteklenen Dayanıklı ve Kapsayıcı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sistemlerinin Güçlendirilmesi (BRIDGES) Projesi’ne proje ortağı olarak katılması olacak.

İzmir’in mirası çocuklarla geleceğe taşınıyor
İzmir’in mirası çocuklarla geleceğe taşınıyor
İçeriği Görüntüle

Hayata Destek Derneği yürütücülüğünde gerçekleştirilecek proje kapsamında belediyenin hibe programına ortak olması ve proje ile ilgili sözleşmeleri imzalamak, gerekli iş ve işlemleri yürütmek üzere Dış İlişkiler Müdürü Kamuran Bülent Köstem’e yetki verilmesi meclisin onayına sunulacak.

ALSANCAK ZABITA AMİRLİĞİ BİNASI İÇİN 10 YILLIK TAHSİS GÜNDEMDE

Temmuz ayı meclisinde görüşülecek bir diğer gündem maddesi ise Alsancak Zabıta Amirliği olarak kullanılan binaya ilişkin olacak.

Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait, Konak ilçesi Alsancak Mahallesi 1211 ada 6 parselde bulunan ve halen Konak Belediyesi tarafından Alsancak Zabıta Amirliği olarak kullanılan 125,25 metrekarelik taşınmazın, protokol kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 10 yıl süreyle bedelsiz tahsis edilmesi meclis üyelerinin değerlendirmesine sunulacak.