Karaburun Belediyesi bir süredir atıl duran alanı Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi ile İpar Buğra Gençlik Parkı'na dönüştürdü. İlçede çekim merkezi haline gelen merkez ve parkın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Başkan Soyer, merkezi inceledi, kadife tohumu çiçeğini çocuklarla birlikte ekti. Törende konuşan Başkan Soyer, geçen 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 kenti etkileyen depremlere değindi. Soyer, “Bugünlerde nereye gitsek, ne yapsak hep bir şey içimizde yarım kalıyor. Doyasıya sevinemiyoruz, gülemiyoruz. Hepimiz aynı duyguları paylaşıyoruz. 13,5 milyon insanın yaşadığı 11 kentimizdeki büyük felaket, hiç birimizin hayatının eskisi gibi olmayacağını gösteriyor” dedi.

“İnsanın umuda ihtiyacı var”
Yaşanan acıların unutulmayacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ne yaparsak yapalım bundan sonra bir yanımız eksik. On binlerce insanımız öldü. On binlerce insan dışarda. Onların yaşadığı acıları düşünüyoruz. Onlarla yaşamaya devam ediyoruz. Hepimizin çok ciddi üzüntüleri var. Ama bir yandan da hayat devam ediyor ve insanın umuda ihtiyacı var. Bu mekan içimizdeki o umudu yeşerten adım olmuş. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bilim olursa bu kadar büyük felaket yaşamayız”
Birçok kentin fay hatları üzerinde olduğunu da anımsatan Tunç Soyer, şunları söyledi: “ Depremlerle yaşamaya devam edeceğiz. Ama depremde ölmek kader değil. Ölmek de kader, fay hatları da kader ama depremde ölmemek mümkün. Akılla, bilimle, vicdanla kentleri, binaları inşa ederseniz, ölmeyebilirsiniz. O nedenle gençlere yapacağımız her yatırım, gençlerimizin bilgi ile donanması için, bilimle buluşması için atacağımız her adım çok kıymetli. Eğer onlar bilimle buluşup, bilgi ile donatılırsa, benzer felaketlerde bu kadar büyük acılar yaşamayız. Bu memleketin geleceği de hepimizin el ele kardeşçe, sağlıklı, huzurla yaşaması mümkün. Bunu başarmanın tek yolu da akla, bilime, vicdana kapı açmak.

Gençlere ücretsiz hizmet verecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da ilçeye gençlerin kaliteli zaman geçirip, sosyalleşebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecek etkinliklere doğrudan ulaşabilecekleri bir alan kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlkay Girgin Erdoğan, “2005 yılında iki odalı, gönüllülük temelli bir sosyal proje olarak başlayan, kısa sürede atıl bir otopark alanına ve bakıma muhtaç bir yapıya dönüşen bu alanı, belediye olarak ele almaya, Karaburun'a kazandırmaya karar verdik. 4 derslik, bir eğitim sınıfı, bir oyun alanından oluşan kapalı merkez ve amfi tiyatro, çocukların yaşayarak öğrenecekleri tarım alanı ile park alanından oluşan bir kompleks kazandırdık. Gençler ücretsiz, sınırsız interneti, sinema, satranç, masal, İngilizce ve halk oyunları atölyelerini keyifle kullanabilecek” dedi.

Öğretmenler gönüllü eğitim veriyor
Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nin kütüphanesi ile birlikte tam anlamıyla sosyalleşme ve çekim merkezi olacağını ifade eden Erdoğan, “Gençlerimizin sınav gibi zorlu ve stresli süreçlerin yükünü taşıdıklarını bildiğimiz için merkezimizde çocuklarımızın ve gençlerimizin eğlenebileceği alanlar da planladık. Masa tenisi, akıl ve zekâoyunları merkezde yerini aldı. Buraya günlük 70 öğrenci geliyor. Öğretmenler gönüllü olarak eğitim veriyor” diye konuştu. Merkezin devamında yer alan park ise ekoloji hareketinin simge ismi olarak tanınan, 2017’de hayatını kaybeden Karaburun Kent Konseyi eski başkanı İpar Buğra'nın adını taşıyor.