İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, engelli yolculardan gelen talepler doğrultusunda yeni bir çalışma başlattı. Bir süre önce, 292 otobüsünü kendi atölyelerinde tadil eden ve tekerlekli sandalyeli yolcu kapasitesini yüzde 100 artıran ESHOT, tamamı engelli erişimine uygun ve ilgili yönetmeliklerde engelli yolcular için belirtilen tüm güvenlik önlemlerine sahip otobüslerine ekstra güvenlik ve konfor sağlamak amacıyla emniyet kemeri montajına başladı.
Yönetmelikte zorunluluk yok
Çalışma, ilgili yönetmelikte böyle bir zorunluluk olmamasına rağmen başlatıldı. İlk etapta 530 otobüste, tekerlekli sandalyeli yolcu alanlarına emniyet kemerleri monte edilecek. Daha sonra filonun geri kalanında da montaj çalışmaları tamamlanacak.
İzmir'in ulaşımında 'engel' yok... ESHOT’ta özel yolcular için ekstra güvenlik
ESHOT Genel Müdürlüğü, tamamı engelli erişimine uygun ve ilgili yönetmeliklerde engelli yolcular için belirtilen tüm güvenlik önlemlerine sahip araçlardan oluşan filosunda, engelli yolcuların konforunu artıracak bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. Tekerlekli sandalyeli yolcuların daha güvenli seyahat edebilmesi için otobüslerde emniyet kemeri montajına başlandı.
Yorumlar
Trend Haberler

Karabağlar'da işçiler Başkan Kınay'a tepkili... Oturma eylemi yapacaklar!

Buca Belediyesi’nde de isyan çıktı... Alacaklarımızı verin!

İmamoğlu’na CHP’den güçlü destek! Açıklamayı Eşki okudu

Karabağlar'da işçiler alacaklarını istiyor... Belediye girişinde oturma eylemi

Büyükşehir'den AK Partili Saygılı'ya bol mesajlı ulaşım yanıtı... İzmirli olarak ilgisini çekeceği kanaatindeyiz!

Erdoğan'dan Özel'e belediyeler üzerinden eleştiri... SGK borçlarından, kapı dışarı edilen işçilerden bahset!