Araştırmaya göre, iş dünyasında ileri becerilere olan ihtiyaç artarken, bu ihtiyacın karşılanmasında nitelikli eğitimin yeri de giderek büyüyor. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ilk çeyrek karnesini sunan İzmir merkezli Eraslan Okulu, yeni yılı eğitim programında yaptığı yeniliklerle karşılıyor.

OECD’nin Bir Bakışta Eğitim araştırması yeni yıl yaklaşırken, OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ülkelerinin 2022 karnesini ortaya koyuyor. İş dünyasında ileri becerilere olan ihtiyacın artması ve pandeminin öğrenciler üzerindeki etkilerinin giderilmesi adına OECD ülkeleri, eğitimde teknolojiden daha fazla yararlanıyor ve dünya standartlarındaki nitelikli eğitim tekniklerine daha sık başvuruyor. 

Eraslan Ortaokul ve Lise Müdürü Bahar Erdem, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:  
“Pandemi etkisi ile dijital eğitime hızla giriş yapılan sektörümüzde, eğitimin mekânsal sınırlarını da ortadan kaldırmış bulunmaktayız. Öğrencilerimiz, pandemi dönemi ve sonrasında dijital platformlar ve cihazlar aracılığıyla birçok sorumluluklarını yerine getirebilirken rekabeti de yalnızca ülke sınırlarında değil, global ölçekte deneyimliyorlar. Okulumuzu kurduğumuz yıldan bu yana, dijitalleşmenin getirilerini ön görerek öğrencilerimizi çift dilde, dünya standartlarında rekabet edebilecekleri bir biçimde sürdürülebilir yaşama hazırlıyoruz. Dil ediniminde inovasyon ilkesiyle yola çıktığımız, en önemlisi de günümüzün öğrencilerine yönelik olarak tasarladığımız eğitim programımız sayesinde gerek okula alışma süreci gerekse de öğrencilerin kazanımları dünya standartlarında edinmeleri konusundaki hedeflerimize büyük ölçüde eriştik. 2022-2023 yılının ikinci çeyreğine başladığımız şu günlerde hem velilerimizden aldığımız geri bildirimler hem de öğrencilerimizin akademik, sosyal ve sportif gelişimleri bunu kanıtlar nitelikte. En önemlisi de öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yanıt bulabildikleri için okula mutlu bir şekilde devam ediyor olmaları.” 


ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ AKADEMİK İÇERİKLERİ ÇİFT DİLDE ÖĞRENMEYE BAŞLADI 


Ortaokuldaki öğrencilerin farklılaştırılmış eğitim içerikleriyle bireysel öğrenme, hız ve farklılıklara uygun öğrenim stratejileriyle birçok kazanım edindiğine dikkat çeken Bahar Erdem, “Öğrenciler, derslerde edindikleri kazanımlarını projelere dönüştürerek uluslararası platformlarda rahatça rekabet edebiliyorlar. İlkokuldan başlayan bilingual dersleri ortaokulda daha ileri seviyeye taşınarak çift dilde işlenen İngilizce matematik, İngilizce fen bilimleri ve İngilizce sosyal bilgiler dersleri ile akademik içerikle bütünleştirilmiş yabancı dil programı ile edindirilmekte. Lisede ise öğrencilerimiz dünyada 3.300 üniversitenin kabul ettiği lisans düzeyi dersler alabiliyor ve bu derslerde elde ettikleri başarıları üniversite kredisi olarak kullanabiliyorlar. Eraslan Okulunun College Board üyesi olduğunu söyleyen Bahar Erdem, öğrencilerin, henüz lisedeyken lisans düzeyindeki bir dersi akademisyenlerden İngilizce olarak alabilecekleri bir İngilizce seviyesi ile ortaokuldan mezun olduklarını ve bu dersi uluslararası sınav ölçeklerinden geçerek sertifikalandırma şansını yakaladıklarını belirtti. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda yalnızca ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli bireyleri yetiştirmiyor, aynı zamanda dünyadaki iş gücünün tercih ettiği çok yönlü bireyleri yetiştirebiliyoruz. Eraslan’ın eğitimcileri gibi öğrencileri de yüksek bir motivasyonla sınırları ortadan kaldırarak hızla koşuyorlar. Ulusal sınavlara katılacak olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz tüm bunların yanında yıllık müfredatlarının yarısını tamamladılar bile” diye konuştu. 


12. SINIFLAR YURT DIŞINDA EĞİTİM OLANAKLARINA HENÜZ LİSEDEN ULAŞABİLİYORLAR


College Board üyesi olmanın yanındaki tam ve yarı zamanlı akademisyenlerin yer aldığı kampüs eğitiminden bahseden Bahar Erdem, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı.   


“Eraslan Okulu’nda Advanced Placement programına devam eden öğrencilerin ileri düzey akademik dersleri İngilizce olarak henüz lise çağında almalarının yanında, “Eraslan’daki psikoloji, girişimcilik, uluslararası ilişkiler, ekonomi vb. seçmeli dersler alan öğrencilerimiz; entelektüel gelişimlerini akademik süreçlerle eş zamanlı olarak yürütüyorlar. Bu derece olanaklı bir ortamda lisans eğitimleri için erken yaştan itibaren fikir edinen öğrencilerimiz, aynı zamanda lisede uyguladığımız 12+1 programıyla eğitim hayatlarının bir yılını yurt dışında da geçirebiliyorlar. Böylece ülkemizdeki ve dünyadaki iyi eğitim sistemlerini görebiliyor ve daha bilinçli tercihler yapabiliyorlar. Öğrencilerimizin mesleki yatkınlıklarını da envanterlerle ölçtüğümüz okulumuzda amacımız her öğrencinin potansiyelini ortaya çıkartmak ve olabilen en iyi haliyle öğrencilerimizi iş dünyasına yolcu etmek. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının kayıtlarına hazırlık yaptığımız şu günlerde, eğitim programımızda yapacağımız yenilikler için oldukça heyecanlıyız.” 


Eraslan Okulu, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için Okula Giriş Sınavı tarihlerini 4. Sınıfta okuyan öğrenciler için 11 Şubat 2023, 8. Sınıfta okuyan öğrenciler içinse 18 Şubat 2023 olarak ilan etti. 


DHA-Eğitim - Türkiye-İzmir -