Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Geçtiğimiz pazar günü (22 Ocak 2023) yapılan İYİ Parti İzmir İl Kongresi'nde rakibi Ülkü Doğan'ı 14 oyla geride bırakarak il başkanı seçilen Sinan Bezircilioğlu, bugün mazbatasını aldı.

"İYİ PARTİ'Yİ İZMİR'DE BİRİNCİ PARTİ YAPACAĞIZ"
İlçe başkanları ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) mazbatasını alan Bezircilioğlu, partisinin il başkanlığında açıklamalarda bulundu. Bezircilioğlu, "Bugün geleceğin ilk günü, hepimiz ortak bir gelecek için bugünden itibaren hep beraber birlik ve beraberlik içinde tek bir aile olarak tek bir yumruk olarak büyük bir İzmir İYİ Parti ailesi olarak yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çok güzel, çok nezih, çok verimli bir kongre dönemi oldu. Teşkilatlarımız bu dönemde dinamizm kazandı. Parti içi hareketlilik hat safhaya ulaştı. Bundan sonra bu dinamizmi  bu hareketi, bu enerjiyi İYİ Parti İzmir ailesi olarak Mayıs ayında yapılacak genel seçimler öncesi sahaya yansıtarak partimizi İzmir'de birinci parti yapmak en büyük hedefimizdir. Bunu teşkilatlarımız başaracak" dedi.

"İZMİR İYİ OLACAK TÜRKİYE İYİ OLACAK"
Her zaman partimizi ayakta tutan, partimizi omuzlarında yükselten teşkilatlarımızın emrinden olacağız, iktidara partimiz teşkilatların omuzunda yürüyecek. Hep beraber, yeni dönemde herkesi kucaklayarak, milletimizi kucaklayarak, İzmirlileri kucaklayarak iktidara yürüyeceğiz. Yeni dönemin partimize, İzmir'imize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah mahcup etmesin, yar ve yardımcımız olsun. İzmir İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak.

“MÜSAVAT AĞABEYİMİN SÖZLERİ KONGREDE KALDI”
Kongrede Dervişoğlu sizi tanımadığını ifade etmişti, bu konuda ne söylemek istersiniz sorusuna yanıt veren Bezircilioğlu, “ Müsavat ağabeyimiz bizim milletvekilimiz ve Grup Başkanvekilimizdir. Kendisine saygımız sonsuzdur. Elbette beraber çalışacağız. İzmir’de teşkilatımızın en büyüğüdür. Kongrede söylenenler kongrede kalmıştır. İzmir için el ele verip en güzel şekilde çalışacağız ve İzmir’de İYİ Parti’yi birinci parti yapmak için ele verip çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“İZMİR KİBAR VE ÖZFATURA DÖNEMİNİ YENİDEN YAŞAYACAK”
İzmir’de yeni bir dönemin de başlayacağını vurgulayan Bezircilioğlu, “ İzmir Osman Kibar, Burhan Özfatura dönemini  yeniden görecek ve yeniden yaşayacak. İzmir iyi belediyeciliği ve hizmeti görecek” dedi.

“REKABET KONGREDE KALDI”
Kongre de bir ayrışmanın olduğunun hatırlatılması üzerine Başkan Bezircilioğlu, “ Aile içinde kongre sürecinde tatlı bir rekabet vardı ama bunu orada bırakıyoruz. Kongrenin bittiği akşam bir yumruk, bir aile olarak yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.

“BİRİNCİ PARTİ OLMAMIZA ENGEL DEĞİL”
İzmir’de birçok ilçe belediyesini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız sözlerinin hatırlatılması üzerine Sinan Bezircilioğlu, “Önümüzdeki seçimde yani Genel Seçimde  Millet İttifakı olarak seçime gireceğiz. Bizim öncelikli hedefimiz Millet İttifakı bileşenleri ile beraber mevcut iktidarı siyaseten emekli etmek ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden tesisi etmektir. Elbette Millet İttifakı olarak hareket ediyoruz ama bu bizim birinci parti olma hedefimize engel olmaz” ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ HİZMETİ GÖRÜYOR”
Burhan Özfatura ve Osman Kibar dönemine atıfta bulunması ardından CHP’nin yönetiminden memnun değil misiniz yönündeki soruyu da yanıtlayan Bezircilioğlu “İzmir gerekli hizmeti görüyor ve daha iyi bir hizmet göreceğini de temin ederim” dedi.

DEVİR TESLİM YAPILDI

Düzenlenen devir teslim töreninde konuşan İl Eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bugün yeni bir dönem başlıyor. Kongremizde iki kardeşimiz yarıştı; bunlardan Ülkü Hanım benim birlikte çalıştığım il başkan yardımcısı arkadaşımdı. Bir diğer aday ise baş danışmanlığımı yapan Sinan kardeşimdi. Delegenin iradesi 14 oy farkla Bezircioğlu’nu seçmiş oldu. Kendisini tebrik ediyorum, yeni görevinde birlikte çok büyük işler başaracağını, bu başarısının da İzmir’de yeni bir döneme damga vurmak olduğunu düşünüyorum. Önümüzde iki önemli seçimi karşılayacaklar. Büyüğü cumhurbaşkanlığı ve parlamento yenileme yani milletvekili seçimi.10 ay sonra da yerel seçimleri olacağın tarih olacak. İki büyük seçimin sonucu etkileyecek kadrolarımız oluştu. Bu kadroları iki büyük seçim bekliyor. İl başkanımıza ve kongreleri tamamlayan ilçe başkanlarımıza sonsuz güveniyorum. Hepsi mücadele insanı. İzmir’de birinci parti Türkiye’de birinci parti olacağız inşallah. Hepimizin eşiz çocuklarımız var ama hiçbir sosyal alan ya da mücadele ettiğiniz yoğun çaba harcadığınız alan siyaset kadar meşakkatli değildir. Kurucu olarak geldim il başkanlığı yaptım bu sürece hem bir eş hem de anne olarak eşim Figen Kırkpınar, 5 yıl boyunca en büyük destek aldığım kişidir. Kendilerine de huzurunuzda teşekkür ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin” dedi.

Bezircilioğlu ise, “Önce abim, sonra başkanım... Ben senden çok şey öğrendim, yönetiminde çalışmaktan gurur duydum. Yükselttiğin çıtayı daha yükseklere taşımak için elimden geleni yapacağıma ant içiyorum. Seni de çok güzel yerlerde görmek istiyoruz. Hakkını helal et” ifadelerini kullandı.