İngilizce eğitim konusunda birçok bilimsel çalışmaya imza atan, makaleleri ve projeleri uluslararası alanda kaynak gösterilen, öğretmenlere yönelik nitelikli eğitimler gerçekleştiren Doç. Dr. Üstünlüoğlu, başkan olmasıyla birlikte tecrübe ve bilgisini daha çok kişiye aktarma imkanı bulacak. Doç. Dr. Üstünlüoğlu, öncelikle dezavantajlı bölgelerde eğitim, seminer ve konferanslar düzenlemeyi; ilkokul, lise ve üniversitelerin ilgili birimleriyle ortak projeler üretmeyi hedefliyor.

EMPATİ, EŞİTLİK VE KALİTE

Kendisini başkanlığa seçen meslektaşlarına teşekkür eden Doç. Dr. Üstünlüoğlu, görevini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağını söyledi. Başkanlık dönemindeki temel ilkelerinin empati, eşitlik ve kalite olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Üstünlüoğlu, sloganını ise ‘birlikte gelişmek ve iyileşmek’ olarak belirlediğini ifade etti.

ÇOCUKLAR VE GENÇLERE DE KATKI

Doç. Dr. Üstünlüoğlu, “TESOL, 1966 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kurulan ve o günden bu yana dil öğretimi konusunda uzmanlaşmış profesyonellerin bir araya gelmesine, mesleki gelişimlerine destek veren uluslararası bir dernek. Bizler de TESOL’un Türkiye’deki temsilcileri olarak şimdiye kadar çok sayıda kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenledik. İlköğretim, ortaöğretim ve lisede görev yapan yüzlerce öğretmenimize ulaştık. Bizden destek isteyen okullarla da ortak çalışmalara imza attık. Öğretmen eğitimi, ölçme ve değerlendirme, öğretim yöntemleri, liderlik gibi konularda rehberlik yaptık. Yeni dönemde, bu çalışmalarımızı daha da artırarak sürdüreceğiz. Öğretmenlerimize ulaşmak, onların mesleki gelişimlerine katkı sağlamak; aynı zamanda çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimlerine de destek olmak anlamına geliyor. Bu bilinçle hareket ederek projelerimizi şekillendireceğiz” ifadelerini kullandı.