Hale YILDIRIM / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın da söz aldı. Başkan Vekili olarak Büyükşehir Meclisi’ndeki ilk konuşmasını gerçekleştiren Akın, İzmir’in her noktasına eşit ve nitelikli hizmet götürülmesi gerektiğini vurguladı.
“BÜROKRASİDEKİ TABLO İRADEYLE BAĞDAŞMIYOR”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ilçe belediyeleriyle dayanışma içinde olunacağı ve gerekli desteğin verileceği yönündeki yaklaşımını takdir ettiğini belirten Akın, sahada ve bürokraside farklı bir tabloyla karşılaştıklarını söyledi.
Akın, “Bizler bu mecliste, İzmir’in her bir köşesine eşit, adil ve nitelikli hizmet götürmek amacıyla sorumluluk üstlendik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın, ilçe belediyeleriyle dayanışma içinde olunacağı ve gerekli desteğin verileceği yönündeki iradesini takdirle karşılıyorum” dedi.
Ancak bürokraside yaşanan sorunların bu iradeyle örtüşmediğini belirten Akın, “Başkanımızın çözüm odaklı yaklaşımına ve verdiği sözlere rağmen yaşanan tıkanıklık devam ediyor. Bu durum yalnızca bizim çalışma azmimizi kırmakla kalmıyor, aynı zamanda ilçemizdeki yurttaşların da mağduriyet yaşamasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.
“YURTTAŞLARA EŞİT HİZMET SUNMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”
Siyasi ya da idari değerlendirmelerin ötesinde, vatandaşlara eşit hizmet götürülmesi gerektiğini vurgulayan Akın, Büyükşehir bürokrasisine çağrıda bulundu.
Akın, “Siyasi ya da idari takdir ne olursa olsun, yurttaşlara eşit hizmet sunmak hepimizin temel görevidir. Başkanlarımızın ifade ettiği yapıcı iradenin bürokraside de karşılık bulmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
“BARDACIK BİTTİ, HİÇ OLMAZSA ÜZÜM…”
Akın konuşmasının sonunda ise Güzelbahçe’den getirdiği mesajı esprili bir ifadeyle meclis kürsüsünden paylaştı.
Akın, “Ayrıca yöneticilerimizin selamını getirdim. Bardacık mevsimi sona erdi. Hiç olmazsa üzüm konusunda başkanımızın katkıda bulunması hâlinde çok memnun olacaklarını ilettiler” dedi.




