GÜNDEME BAKIŞ – Türkiye’nin ihracat şampiyonu Zorlu Holding Çankaya’daki Orkide Alışveriş Merkezi’nin yerine gökdelen yapmak için Konak Belediyesi'nden inşaat ruhsatı aldı. Burada yapılması planlanan bina 60 katlı ve 250 metre yükseklikte olacak. Bu proje öngörülen şekilde inşa edilirse, Kadifekale'nin bile yüksekliğini geçecek. Bu durum tartışmaları da beraberinde getirdi. 

İNŞAAT NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, projeyle ilgili konuştu. Yüngül, “Şu an inşaata başlanılması planlanmıyor. Henüz belli değil. Gelişmelere göre değerlendireceğiz” dedi.

EKONOMİK DURGUNLUK…
Öte yandan Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre, şirket inşaat sektöründeki daralma ve ekonomik durgunluk nedeniyle projeyi “şimdilik” askıya aldı.

BATUR: “İÇİMİZE SİNMİYOR. HUKUK BİRİMİMİZ İNCELEME YAPIYOR” DEMİŞTİ
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Konak’ın kalbine hançer gibi saplanan yüksek bina. İçimize hiçbir şekilde sinmiyor. Seçim çalışmalarında söylemiştim hala da söylüyorum; Kentin merkezinde ilçenin değerini siluetini kaybettiren yapılar. Kentin merkezinde bu tür yapıların yapılmasına karşı bir anlayış içerisindeyiz. Bu konuda ilgili hukuk birimlerimizi harekete geçiriyoruz, inceliyoruz. Bu işin peşini bırakmış değiliz. Gerekli değerlendirme ve çalışmaları yaptıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz. İçimize sinmiyor” dedi.