Menemen'in kırsal mahallelerinde yaşayan kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kubilay Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte türkü söyleyip dans etti. Haykıran Adem Saatçi İlkokulu'nda 10 yıldır öğretmenlik yapan Zeliş Kurt, köy kadınları için düzenlediği konserde şiirler ve pandomim gösterileriyle hemcinslerine farklı bir gece yaşattı.

'Kadın değişir toplum değişir' temalı etkinlik kapsamında ilk kez bir konser düzenlendiğini söyleyen Zeliş öğretmen, kadınları müzik ile buluşturmak istediğini belirterek, "Köy, kent, ırk, din ayrımı yapmadan tüm kadınların buluştuğu bir akşam oldu. Amacım da buydu. Bu konser onlar içindi. Konserde herkes gönüllüydü. Saz ekibi, pandomim gösterisi, masal dinletisi, zeybek gösterisi yapan arkadaşlarım bu geceye destek olmak için gelmişlerdi. Eğitimci kimliğim ile müziği birleştirdim. Geçen yıldan beri bu konseri planlıyordum" dedi.

Gecede kırsal Doğa Mahallesi'nden Mehmet Kurt'un zeybek gösterisinin ardından Yanık Mahallesi'nden Zehra Dağcan'ın şiir okuduğunu, Bozalan Mahallesi'nden Firaziye Güler'in türkü söylediğini anlatan Zeliş Kurt, "Haykıran Mahallesi civarında 5 köyün kadınlarının ve muhtarlarının da katıldığı konserde kadınlar hem türkülere eşlik ettil hem de sahneye çıkarak oynadı. Menemen Anadolu Lisesi'nde girişimci bir genç kızımız, Edip Cansever'in Kadın şiirini okudu. Ayşe Güven ve Emine Öztürk, bu köy okuluna atandığımda ilk okuttuğum öğrencilerimdi. Bu genç kızlar 8 Mart akşamı Kardelen şiiriyle sahneye çıktı. Küçük kardelenlerimiz çok hızlı büyüyorlar onları okutalım, onlara özenelim. Minik kardelenler geleceğimizin genç kızları ve genç kadınları" diye konuştu.

Aynı köyde bir kooperatif kurmayı amaçladığını dile getiren Kurt, kadınlarla beraber şekillenecek hayalleri olduğunu söyleyerek, kuracakları köy pazarında kadının emeğinin değerleneceğini ifade etti.