Muğla Ortaca'da, 3 kanseri yenen, 32 ameliyat geçiren ve 2006 yılında malulen emekli olan 56 yaşındaki Fisun Ülker, 12 yıl sonra aldığı heyet raporuyla şoke oldu. Ülker'e, "Çalışma gücünü kaybetmemişsin" denilerek "Sağlıklı" raporu verildi.

MALULEN EMEKLİYDİ...
Ülker, "39 yaşında böbrek kanserine yakalandım. Önce bir böbreğimin yarısı, sonra rahim alındı. 40 yaşında da küçük dil, guatr, safra kesesi ve meme kanserine yakalandım. Hastalık kemiklere sıçradı. Kemik erimesi sonrası kırılan iki bacağıma protez takıldı. Bacaklarım dizlerimden kalçalarıma kadar protez. 2 baston olmadan yürüyemiyorum. Bacaklarımın birinde 8, diğerinde 6 vida var. Ağrılarım oluyor. Bu süreç içerisinde 32 ameliyat geçirdim, bu günlerde de bel kaymasından ameliyat olacağım" diye konuştu.

HASTALIĞI YENME CEZASI!
56 yaşındaki Ülker, "Çalışacak durumda olmadığımdan hastalık sürecinde yüzde 82 iş göremezlik raporu verildi. 2006 yılında SGK'dan malulen emekli oldum. 12 yıl sonra 'pardon sağlıklısın, emekli olamazsın' dediler. Yüksek Sağlık Kurulu'na yürüyemediğim için tekerlekli sandalyede girdim. Verdiği yanıtta 'Biz size çalışabilir raporu vermedik. Sağlıklı raporu verdik' dediler. Hem emekliliğim iptal edildi hem de emekli maaşım kesildi. 14 ay önce sağlık kuruluna çağırdılar. Yapılan tetkiklerde kanser olmadığım gerekçesiyle emekliliğim iptal edildi ve maaşım kesildi. SGK, sağlık raporunu yenilememi istedi. Yeni aldığım heyet raporunda engel durumum yüzde 60'ın altında olarak çıktı ve çalışma gücünü kaybetmediğim raporu verildi. 2 baston olmadan yürüyemiyorum" dedi.

YARDIMA MUHTAÇ KALDI
Ülker, "Tuvalete dahi yardım olmadan gidemiyorum. Bana verdikleri bu raporla çalışabileceğimi söylüyorlar. Emekli maaşımı aldığım dönemde yanımda yardımcı kadın vardı. Maaşım kesilince onu da çağıramıyorum. Rahatsızlıklarımdan dolayı kilolarım arttı" dedi.

12 BİN 500 TL BORÇ ÇIKARILDI
Şubat ayında Muğla SGK hakkında davacı olduğunu söyleyen Ülker, "Emekli maaşımın kesilmesiyle birlikte 12 bin 500 lira da borçlu çıktım. Babamdan kalan 900 lira maaşımın da 300 lirasını SGK borcuma istinaden kesiyor. Babamdan maaş alıyorum diye sosyal yardımlardan, engelli maaşından da faydalanamıyorum. 650 lira ev kiram var 600 lira maaş alıyorum. Mağduriyetimi giderecek bir kurum bulamadım. İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar giderim. Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini istiyorum. Muğla SGK hakkında açtığım dava için de duruşma günü verilmesini bekliyorum" dedi. (Yeni Asır)