Hyundai Assan Pazarlama ve Satış Direktörü Jaewook Oh, Hyundai Genel Md. Yrd. Murat Berkel, Hyundai Bayi Ağı Geliştirme Md. Öncü Karaoğlan, Hyundai Halkla İlişkiler Md. Özgü Koyluç, Hyundai Ürün Pazarlama Md. Emre Ertam’ın katılım sağladığı Konatolia etkinliğinde, Satış Direktörü Mr. Jaewook Oh, Yükseliş Şirketleri ve EBSO Yön. Kur. Üyesi Ali Arda Yüksel’in konuşmalarının ardından otomotiv basınının önemli isimleri, bu yolculuk sırasında edindikleri izlenimleri ve görüşleri birebir aktardılar ve organizasyona katılım sağlayan otomobil severlerden gelen soruları tüm ayrıntılarıyla cevapladılar.

EKONOMİK 1.6 LİTRE DİZEL MOTOR VE 7 DCT KONFORU
Hyundai’nin yeni geliştirilen Smartstream 1.6 litre dizel motoru, sürtünme oranındaki önemli bir düşüş ile oldukça verimli bir turboşarj performansı da sunuyor. Genel olarak, motorun yapısı hafif malzemeler uygulanarak optimize ediliyor. Bu da önemli bir ağırlık azalması ve daha düşük motor gürültüsü anlamına geliyor. Rakiplerine göre daha sessiz ve daha düşük titreşim seviyesine sahip KONA, böylelikle bir dizel motordan daha çok benzinli modelleri anımsatıyor.

Hyundai mühendisleri ayrıca, 136 beygirlik dizel motorun güçlü ve konforlu sürüş özellikleri arasında iyi bir denge oluşturdu. Hyundai’nin tamamen kendi geliştirdiği 7DCT çift kavramalı şanzımanı, manuel ve otomatik tiplerin tüm avantajlarını tek bir yerde birleştiriyor. Ayrıca, geleneksel 6 vitesli otomatik şanzımanla karşılaştırıldığında yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını yüzde 20’ye kadar düşürmüş oluyor.