Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Gündeme Bakış’a özel açıklamalarda bulundu. Yücel, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir’de CHP’li belediyelerin ve örgütün çalışmalarından memnun olduğunu aktardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde CHP’li belediyelerin özellikle pandemi sürecinde gerçekleştirdiği çalışmaların CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun takdirlerini kazandığını belirten Yücel, “Genel Başkanımızla hem İzmir ziyaretlerinde hem de benim Ankara ziyaretlerim sırasında bu konuyu sıklıkla konuşuyoruz. Zaten kendisi de her İzmir ziyaretinde başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizin halka yönelik, dayanışmayı ön plana çıkaran ve halkın kaynaklarını koruyan, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdiğini ifade ediyor. Üstelik belediyelerimiz tüm bu takdir toplayan işleri, AKP iktidarının engellemesine, sürekli köstek olmasına ve sürekli bir şekilde yalan ve iftiralarla suçlamasına rağmen gerçekleştiriyor. Özellikle pandemi süresinde büyükşehir belediyemizin öncülüğünde, iktidarın görmezden geldiği, yalnız bıraktığı vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan CHP’li belediyelerdi. Her kesimin ihtiyacına koşan, kimseyi ayırmadan sokak sokak, kapı kapı hizmet götüren İzmirli yerel yönetimlerimiz, halkımızın olduğu gibi Sayın Genel Başkanımızın da takdirlerini almıştır” dedi.  

“ÖRGÜT ÇALIŞMALARINDA İZMİR BİR ADIM ÖNDE” 

Başkan Deniz Yücel Kılıçdaroğlu’nun, İzmir örgütünün çalışmalarından memnun olduğunu ifade etti. Yücel, “Örgüt çalışmaları konusunda da İzmir hep bir adım önde olmuştur. Gerek il başkanlığımız gerekse ilçe örgütlerimiz bu dönemde daha çok sokakta ve halkın arasında. İlçe başkanlıklarımız hem örgüt iç çalışmalarını eksiksiz yerine getirirken hem de kendi ilçe halklarının sorunları için sürekli bir ziyaret ve çalışma programı yürütüyor. İzmir’de sokaklara baktığınızda CHP örgütlerini görürsünüz. Örgütümüz milletvekillerimizden ilçe yöneticilerimize kadar hak arayan, derman arayan, destek arayan tüm kesimlerin yanındadır. Elbette bu çalışmalarımız genel merkezimize de raporlar halinde iletiliyor. Sayın Genel Başkanımız İzmir örgütümüzün canlılığı ve çalışkanlığından her zaman övgüyle söz etmiştir” açıklamasında bulundu.  

“AKP İKTİDARININ ZULMETTİĞİ KESİMİN YANINDA OLUYORUZ” 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, en önem verdiği konuların başında, örgütün, milletvekillerinin halkın arasında olmak, olduğunu vurgulayan Yücel, “Genel Başkanımızın özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde kurduğu strateji ve başlattığı büyük iktidar yürüyüşü,  örgütlerimizin de yol haritası oldu. Bu anlamda genel başkanımızın ilk önceliği halkın arasında olmamız. Ama bu öylesine ziyaretler anlamına gelmiyor. Gerçekten vatandaşlarımızın derdini anlayacak, ona çözüm sunabilecek, sonrasında da o sıkıntının çözülüp çözülmediğinin takip edildiği ve ziyaretlerin tekrarlandığı bir anlayış içinde çalışıyoruz. Elbette bizim ve belediyelerimizin yetki alanı dışında problemlerle de karşılaşıyoruz. O zamanda konuyu milletvekillerimiz aracılığıyla meclise taşıyor, aynı zamanda vatandaşlarımıza hukuki destek de sağlıyoruz. İşin özü şu ki, AKP iktidarının zulmettiği, görmezden geldiği, işsiz ve aşsız bıraktığı tüm kesimlerin yanında oluyoruz. Genel başkanımızın da en çok önem verdiği husus budur. Bu konuda da İzmir örgütü olarak çok koordineli ve hızlı çalışıyoruz” dedi.  

“TRAFİĞE NEFES OLSUN DİYE BİSİKLET YOLLARI YAPILDI” 

İzmir’deki trafik sorununun ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yapılan şikayetlerin hatırlatılması üzerine konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Hemen şunu ifade deyim ki trafik konusunda vatandaşın tepkisini anlıyorum ve elbette hak veriyorum. Vatandaş, bu yoğunluğun olağanüstü araç sayısı artışından, pandemi sonrası kişisel araç kullanımının arttığı ve toplu ulaşım kullanımının azaldığından kaynaklandığına bakmaz. Vatandaş haklı olarak çözüm bekler. Bugün dünyanın bütün büyük metropollerinde trafik sıkışıklığı sorunu yaşanmakta. Çünkü her yıl büyük göç alan, büyük bir hızla her gün yeni araçların trafiğe çıktığı şehirlerde, maalesef çözümler aynı oranda hızlı olamıyor. Ancak Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer trafikle ilgili sorunların giderilmesi için projelerini zaten seçim öncesinde hazırlamış ve duyurmuştu. Tüm bu konuda fizibilite çalışmaları neredeyse bitmiş artık sıra kazma vurmaya gelmişken, tüm dünyayı sarsan pandemi sebebiyle büyükşehir belediyemizin de önceliği değişti.  Önceliğimiz insan sağlığı, ihtiyaç sahibi insanlarımız ve AKP iktidarının işsiz, desteksiz ve yalnız bıraktığı İzmirliler oldu. Dolayısıyla söz konusu insan hayatıysa diğer tüm konular ertelenebilir. Ama hemen söyleyelim ki, pandemi döneminde bile yeni metro ve tramvay hatlarının inşaatına ara verilmedi. Narlıdere metro hattında ve Karşıyaka-Çiğli arası tramvay hattında çalışmalar devam etti.   Yeni bisiklet yollarıyla trafiğe nefes olunmaya çalışıldı” dedi.  

“TRAFİK KONUSUNDA TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR” 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin trafik alanında Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptığını aktaran Yücel, “Şimdi şehir içi ulaşım özendirilsin diye Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar ve yatırımlar yapılıyor. 364 adet son model, konforlu şehir içi ulaşımı sağlayacak otobüs hizmete alındı. Tramvaylarda artık İzmirliler ücretsiz bir şekilde internet’e ulaşabiliyor ve İZBAN için de altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Trafiğin yoğun olduğu saatler için yönlendirme uygulamaları da sıklıkla yapılıyor. Bunların yanı sıra trafiğin yoğun olduğu bölgeleri rahatlatacak olan battı-çıktı projeleri için de büyükşehir belediyemiz yoğun mesai harcıyor. O projeler için fiziki, tarihi ve inşaat süresince yaşanabilecek afetler anında kullanılacak alternatif yol çalışmaları yapılıyor. Kısacası vatandaşımız trafikteki sıkışıklığa çözüm beklemekte haklı. Ama büyükşehir belediyemizin bu konudaki yoğun çalışması, ortaya koyduğu çözümler de görmezden gelinmemeli. Kaldı ki bu konular büyük maliyetler isteyen konular ve belediyemiz bu konuda, AKP’li belediyelere yapılan merkezi iktidar yardımlarından da mahrum bırakılıyor. Ama bizler kendi kaynaklarımız ve büyükşehir belediyemizin yapacağı kredi anlaşmalarıyla bu sorunu da aşacağız” açıklamasında bulundu.  

“AKP YAPTIĞI İŞLERDEN ÇEVRESİNE RANT GARANTİSİ VERİYOR” 

AK Parti iktidarının, İzmir’e yatırım yapmadığını, yaptığı işlerde ise çevresine rant garantisini belirten Deniz Yücel, “Merkezi yönetim bu konularda sadece engelleme ve suçlama yapıyor. Çünkü AKP iktidarı bu işleri milletin parasını, garantili geçiş ücretleri veya yüksek ücretli paralı yollar yaparak çözmeyi, o işlerden de çevrelerine rant sağlamayı garantileyerek yapıyor. Dünyanın başka bir yerinde böylesine kötü yönetim sergileyen, ülkesini krizden krize sokup, memleketi yoksullaştırdıktan sonra da muhalefeti ve belediye başkanlarını suçlayan başka bir iktidar bulamazsınız. AKP’li yöneticiler her konuda olduğu gibi bu konuda da kendi iktidarlarının,  mafya, rüşvet, yolsuzluk ve israf skandallarını örtbas etmek için anlamsız, yalan yanlış açıklamalarda bulunuyorlar. Ama İzmirliler kimin neyi saklamak istediği için gürültü çıkarmaya çalıştığının farkında” dedi.  

“TARIM BAKANI VE SARAYIN YAPMADIĞINI, CHP YAPIYOR” 

Kırsal bölgelere yapılan ziyaretlerde üreticinin, AK Parti iktidarından kurtulmak istediğini, CHP’li belediyelere duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini belirten Yücel, “Başta da söylediğim gibi biz günün her anında merkez veya kırsal demeden vatandaşımızın yanında olmaya büyük gayret gösteriyoruz. Bu bağlamda da özellikle tarım arazilerinin olduğu, çiftçimizin, üreticimizin yoğun olduğu ilçelerde de yoğun mesai harcıyoruz. Köylümüzün ve çiftçimizin bizi karşılarken ilk sözü “Dayanacak gücümüz kalmadı bizi bu AKP’den kurtarın artık” oluyor. Çiftçimizin bin bir emekle, borçlanarak ve yıpranarak ürettiği kendi ürünü tarlada çürürken, AKP iktidarı kendi eş-dost ve çocuklarının şirketleri üzerinden ve fahiş fiyatlarla aynı ürünleri ithal edip, yandaşa köşeyi döndüren, köylüyü yok eden bir anlayış içindeyken nasıl olabilirse o halde işte. Her geçen yıl çiftçilikten vazgeçen, ekmeyi, üretmeyi bırakan binlerce köylümüz var. Bereketli topraklarımız çölleşmeye, çalışkan ve fedakar çiftçimiz ve köylümüz yalnızlığa terk ediliyor. Ne saray iktidarından ne de tarım bakanının ağzından traktörünü, hayvanını, tarlasını icraya kaptıran ve borç batağına sürükledikleri çiftçimiz hakkında tek bir söz duymuyoruz. Dünya tarım üretimine dönmüşken, üretim ve üretici teşvik edilirken biz de açıklanan alım fiyatlarıyla, çiftçiye adeta “üretmeyin” deniyor. Dolayısıyla o bölgelerimizdeki esnafımızda bu durumdan olumsuz etkileniyor.   Neyse ki İzmir’de AKP’nin köylüye ve üreticiye yaptığı bu zulüm daha az hissediliyor. Çünkü Tarım bakanlığının veremediği, sarayın köylüye çok gördüğü desteği, İzmir büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer öncülüğünde, büyükşehir ve CHP’li ilçe belediyelerimiz veriyor. Üreticimize büyükşehir belediyemizin kooperatifler aracılığıyla verdiği destek tüm dünyada örnek model olarak gösterilmeye devam ediyor. Gerek verilen kaynak, ürün ve tesis desteği, gerek direkt olarak üreticiden yapılan alımlarla, İzmir’de çiftçimiz AKP iktidarına muhtaç bırakılmıyor. Hal böyleyken bu bölgelerde halkımız AKP iktidarından ne kadar şikayetçi olduğunu ve kurtulmak istediğini belirtiyorsa, CHP’li belediyelerimizin desteğinden ve tarım politikalarından ne kadar memnun olduğunu da bizlere ifade ediyor” diye konuştu.  

“KIRSALDA, CHP’YE OLAN DESTEK ARTIYOR” 

Özellikle kırsaldaki halkın, AK Partili ilçe belediyelerinin yapmadıklarından dolayı isyan noktasına geldiğini vurgulayan Başkan Deniz Yücel, “Altyapıyla ilgili zaman zaman lokal sorunlar olması çok normaldir bu sorunlara da zaten anında müdahale ediliyor. Ancak, kırsal ilçelerimizde gerek kanalizasyon gerekse arıtmaya yönelik alt yapı çalışmalarında büyükşehir belediyemiz çok büyük yatırımlar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Biz kırsalda köy köy dolaşıyoruz ve dert dinliyoruz.  Halkımızın hizmetlerimizden çok büyük oranda memnuniyet duyduğu ve belediye başkanlarımıza verilen desteğin artarak devam ettiğini mutlulukla görüyoruz. AKP’nin gündem değiştirmek, çöken iktidarlarını kurtarmak için belediye başkanlarımıza ve partimize saldırmaları nafile bir çabadır. Bunu yapmak yerine AKP’li ilçe belediyelerinin yapmadıkları, halkı isyan ve oy verdiklerine pişman ettiren hizmetleri yapmaları için çaba harcasınlar” dedi.  

“HALKIMIZLA BİRLİKTE İKTİDAR OLACAĞIZ” 

“Olası bir erken seçimde, iktidar olacağınızı düşünüyor musunuz” sorusunu yanıtlayan CHP İl Başkanı Yücel, “İktidar olacağımızı sadece düşünmüyorum, bunu biliyorum. Çünkü bunu bize halk söylüyor. Gittiğimiz her yerde insanlarımızın yalan, talan, mafya ve yandaş iktidarı haline dönüşen AKP’den kurtulmak için seçim gününü iple çektiklerini ve sandıkta kendilerine yapılan zulmün hesabını soracaklarını yüksek sesle ifade ediyor. Vatandaşlarımızla her buluşmamızda, hem  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu halktan yana, korkusuz tavırdan hem de CHP’li belediyelerin ülkeyi ve halkı ayakta tutan hizmetlerinden ne denli memnun olduklarını duymaktan çok mutluyuz. Millet ittifakının tüm bileşenleriyle verdiği cumhuriyetten, adaletten, halktan ve üretimden yana olana mücadelesinin en büyük destekçisi, milletimizin ta kendisidir. AKP’de bunu gördüğü için eski suçlamalarına, yalan söylemlerine dönerek, bir algı yaratma peşinde ama bu işin bu defa tutmayacağının onlar da farkında. Milletten daha fazla kaçamazlar. Bu saatten sonra ne ezberledikleri milli nutuklar, ne dindar vatandaşlarımızı sömürerek yaratmaya çalıştıkları algılar ne de beka meselesiyle ilgili çıkışlar bir işe yaramaz.  Biz halkımızla birlikte iktidar olacağız ve AKP’nin ülkemize ve milletimizde açtığı tüm yaraları birlikte iyileştireceğiz” dedi. 

“KIRKPINAR’IN, AKŞENER’İ İSTEMESİ DOĞAL OLANDIR” 

Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın, “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Akşener olmalıdır” açıklamasının hatırlatılması üzerine konuşan Yücel, “Sayın Hüsmen Kırkpınar çok çalışkan ve millet ittifakı için çok fazla mesai harcayan bir il başkanı. Bizler bu ülkenin AKP kamburundan kurtulması için ortak mücadele yürütüyoruz. Bu yolda da Sayın Kırkpınar ile uyumlu ve verimli bir çalışma yürütüyoruz. Sayın Kırkpınar’ın, Sayın Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olmasını istemesinden daha doğal bir istek olamaz. Şu durumda, başka bir isim isteseydi o zaman bir haber konusu veya olağanüstü bir durum olurdu. Kendi liderinin adaylığını istemesi ve desteklemesi zaten doğal olandır” diye konuştu.  

“PARTİMİZİN OY ORANI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR” 

“Memleket Hareketinin, CHP oy oranları üzerinde bir etkisi olur mu” sorusunu yanıtlayan Yücel, “Şu ana kadar yapılan çalışmalar ve bizim alan çalışmalarımızdan izlenimlerimiz,  herhangi bir partinin CHP’nin oylarına olumsuz bir etkisinin olmadığı gibi, partimizin oy oranlarının her geçen gün arttığını gösteriyor. Yeni kurulmuş bir partinin siyasi geleceğiyle ilgili yorum yapmam doğru olmaz. Zaten, bu benim ilgi alanım da, işim de değil” dedi.