GÜNDEME BAKIŞ – Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı CİMER’e şikayet etmesinin ardından başlayan tartışma sürüyor. Bu olayın ortaya çıkmasından sonra Kayalar, aynı zamanda meclis üyesi olan Rüzgar’ı görevden almıştı. Bunun ardından da Rüzgar’a yakın olan isimlerden çatlak sesler çıkmaya başladı.

YÜCEL DEVREYE GİRDİ

Yaşananların ardında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel devreye girdi. Yücel, ilk olarak ilçe yönetimiyle bir araya geldi. Toplantıda İlçe Başkanı Kemal Koç ve üç meclis üyesinin Kayalar’a yönelik eleştirilerini dile getirdiği öğrenildi. Bu isimlerin, “Başkan bizi dinlemiyor. Kararları tek başına alıyor. Belediyeye Gümüldür, Özdere’den eleman sokamadık” dedikleri öğrenildi. Bu eleştirilerin karşı bazı yöneticilerin, “Gümüldür, Özdere’den işçi alınmadı diye bir şey kesinlikle yok. Sizin sözlerine katılmıyoruz. Eğer sorun varsa konuşularak çözülür, sağda solda dedikodu yaparak değil” çıkışında bulundukları bildirildi.

MECLİS ÜYELERİYLE BULUŞTU

Yücel daha sonra meclis üyeleriyle buluştu. Toplantıya Kayalar’ı CİMER’e şikayet eden Gürsel Rüzgar’ın da katıldığı öğrenildi. Muhalif meclis üyelerinin, “Başkan bizi dinlemiyor. Kararları kendi alıyor” eleştirilerini dile getirdikleri ifade edildi. Bazı meclis üyelerinin, “Konuşulanlar aşılamayacak sorunlar değil. Başkan iletişime açık biri. Gereğini yapar” dedikleri kaydedildi. Rüzgar’ın ise toplantıda, “Başkanla sıkıntım yok. Başkanı severim. Sorunları aşarız” dedi.

BAYRAM SONRASI KAYALAR’LA GÖRÜŞECEK

Yücel’in ise, “Buraya AKP’den kazandık. İyi giden bir belediye var. Anlatılanlar aşılamayacak sorunlar değil. Bu süreçte kenetlenmemiz gerekiyor. Tertemiz, pırıl pırıl bir belediye başkanımız görevde. Zor bir seçim kazanıldı. Değerini ve kıymetini bilmemiz gerekiyor” dediği öğrenildi.  

Yücel, bayram sonrası Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’la görüşeceği bildirildi.